Vītoliņš: Nav izslēgts, ka Balceram piedāvā izdevīgu līgumu Eiropā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Šobrīd nav skaidrības par to, vai Latvijas vīriešu hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā varēs pievienoties Rūdolfs Balcers, sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Neskatoties uz to, ka vairāki Eiropā spēlējošie Latvijas hokejisti ir devuši piekrišanu šajā pavasarī palīdzēt izlasei, kā ierasts, lielākās neskaidrības ir par tiem, kuri ikdienā spēlē Ziemeļamerikas līgās.

Vītoliņš norādīja, ka visvairāk neskaidrības šobrīd ir par Rūdolfu Balceru, kuru pēc savainojuma gūšanas Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Tampabejas "Lightning" nosūtīja uz fārmklubu Sirakjūzas "Crunch" Amerikas hokeja līgā (AHL).

"Rūdolfam nav īstas skaidrības, kādi ir Tampabejas organizācijas plāni attiecībā uz viņu," teica Vītoliņš, piebilstot, ka vienā no variantiem Balcers var tikt izsaukts uz NHL vienību, lai būtu kā rezervists, kurš nepieciešamības gadījumā varētu aizstāt savainotos spēlētājus.

"Nav izslēgts arī variants, ka Rūdolfam piedāvā izdevīgu līgumu Eiropā un viņš piekrīt aizbraukt no Ziemeļamerikas," viņš turpināja.

Vītoliņš atklāja, ka ir runājis ar NHL debitējušā vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētās AHL komandas Ebotsfordas "Canucks" treneri, kurš piekritis palaist Latvijas vārtsargu uz pasaules čempionātu, ja Ebotsfordas komanda no "play-off" izstāsies pirmajā kārtā.

Savukārt Elvja Merzļikina pārstāvētā NHL vienība Kolumbusas "Blue Jackets" nespēlēs izslēgšanas spēlēs, taču vārtsarga pievienošanās izlasei vēl nav garantēta. Par vietu Stenlija kausa izcīņā vēl cīnās Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres", bet Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" ir Rietumu konferences līdere, kas spēkosies arī izslēgšanas cīņās.

Kopā valstsvienības kandidātu sarakstā iekļauti 53 hokejisti.

Pasaules čempionāts hokejā, kuru kopīgi rīkos Tampere Somijā un Rīga Latvijā, norisināsies no 2023. gada 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu