Video un audio ⟩ Pasaules čempioni ratiņkērlingā jauktajiem pāriem stāsta par ērkšķiem ceļā uz titulu un saldo triumfa mirkli (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET mediju grupas sporta raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā viesojās pasaules čempioni ratiņkērlingā jauktajiem pāriem Poļina Rožkova un Agris Lasmans, lai pastāstītu par savu ceļu uz šo titulu. Kā jau katra zelta medaļa, arī šī prasīja upurēšanos un grūtību pārvarēšanu, lai marta vidū varētu sirsnīgi priecāties par Latvijas kērlingā vēl nebijušu panākumu.

Pasaules čempionāta finālā marta vidū Rožkova/Lasmans ar 11:8 pārspēja ASV ratiņkērlingistus Pemu Vilsoni/Deividu Samsu.

Interesanti, ka pasaules čempionātā Rožkovai bija jāstartē pārī ar Aleksandru Dimbovski, bet Lasmans plānoja pārstāvēt tikai ratiņkērlinga izlasi.

Diemžēl neilgi pēc ierašanās Kanādas pilsētā Ričmondā, kur notika pasaules čempionāts, Dimbovskis ceļā no restorāna uz dzīvesvietu ar ratiņkrēslu iebrauca nelielā bedrē, izkrita no tā un salauza abus ceļgalus. 

Tas pieprasīja ātru risinājumu, gan viņa veselības, gan Rožkovas partnera kontekstā. Poļina steidza nokārtot visu, lai Dimbovskis saņemtu pienācīgu medicīnisko aprūpi, kā arī ziņoja Latvijas Kērlinga asociācijai (LKA) par notikušo.

LKA kopā ar ratiņkērlinga izlases treneru korpusu nolēma, ka par Rožkovas pārinieku kļūs Lasmans. Abi pagājušajā gadā jaukto pāru čempionātā ierindojās piektajā pozīcijā.

Lasmans šajā čempionātā paveica īstu varoņdarbu: viņš deviņās dienās aizvadīja 22 kērlinga mačus, pārstāvot gan izlasi, gan jaukto pāru komandu.

Šogad meistarsacīkstēs piedalījās 19 valstu izlases, kas bija sadalītas divās grupās. Jaukto pāru čempionātā vispirms apakšgrupās tika aizvadīts viena apļa turnīrs. Katras grupas pirmās vietas ieguvēji automātiski kvalificējās pusfinālam, bet otro un trešo vietu ieguvēji noskaidroja atlikušos pusfinālistus.

Rožkovai un Lasmanam čempionātā palīdzēja treneris Erki Lills un trenera asistents Dimbovskis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu