"Tas būtu "bomba"!" Bolotņiks apņēmies izcīnīt uzvaru aptuveni 80 tūkstošu skatītāju klātbūtnē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks pēc gaidāmās cīņas Meksikā pret ukraini Oleksandru Gvozdiku cer atvest mājās uz Latviju tikai uzvaru, sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas bokseris.

Bolotņiks 6.maijā Meksikas pilsētā Gvadalaharā Kanelo Alvaresa cīņu vakara ietvaros svara kategorijā līdz 79,4 kilogramiem stāsies pretī Gvozdikam.

"Gvozdiks ir labs bokseris, tāpēc negribu neko sliktu teikt. Viņš ir augsta līmeņa sportists," pretinieku raksturoja latvietis. "Tā kā mani divas reizes pirms tam džeks "uzmeta", esmu nikns un uz Meksiku braukšu pakaļ tikai uzvarai."

Pirms šī dueļa latvietim bija paredzēta vispirms cīņa pagājušā gada novembrī pret britu Kreigu Ričardsu, taču tā tika atcelta pretinieka slimības dēļ. Pēc tam 1.aprīlī vēlreiz tika plānota cīņa pret Lielbritānijas bokseri, kurš vēlreiz atteicās no cīņas, par iemeslu šoreiz minot savainojumu.

Bolotņiks izcēla, ka pirms abām atceltajām cīņām aizvadījis pilnvērtīgu treniņu procesu un arī tagad turpina nopietni gatavoties maija sākumā paredzētajam duelim.

"Tagad jau trešā nedēļa ir nopietna, gatavojoties ukraiņu bokserim. Tas būtu "bomba" uzvarēt apmēram 80 tūkstošu skatītāju priekšā, bet vienīgais mīnuss, ka tā ir Meksika," norādīja sportists. "Tur jāiet no busiņa līdz busiņam, nekur īsti staigāt nedrīkst."

Trenējoties Latvijā, Bolotņiks kā sparinga partnerus izvēlējies vietējos bokserus, kurus viņš pats vērtē kā labus treniņu pretiniekus, ar kuru palīdzību sagatavoties galvenajai cīņai, taču, tā kā viņi jau viens otru labi pazīstot, nepieciešams kaut ko arī pamainīt, lai turpinātu progresēt.

"Mums ir ļoti labi vietējie bokseri, kurus atlasīja mans treneris. Tagad brauksim sestdien uz Spāniju, tur arī būs nopietni sparinga partneri," atklāja bokseris.

Treniņu turpinājumā Bolotņiks dosies uz Spāniju, kur viens no mērķiem būs arī pielāgoties fiziskajai slodzei augstākā vietā virs jūras līmeņa nekā tas ir Latvijā, jo Gvadalahara atrodas nedaudz vairāk kā 1500 metrus virs jūras līmeņa.

"Tieši tāpēc mēs braucam arī uz Spāniju, lai organisms pielāgotos un pierastu. Arī tur ir augstāks nekā Latvijā, Rīgā," skaidroja bokseris. "Tur ir arī siltāk, jo šeit jau ir sniegs. Gvadalaharā vispār ir +32 grādi un organismam uzreiz tas būtu bīstami."

Savukārt, runājot par savu fizisko stāvokli, Bolotņiks atklāja, ka šobrīd jūtoties ļoti labi un ir tuvu tam, lai sasniegtu cīņai nepieciešamo svaru.

"Patiesībā jūtos ideāli un tagad aizgāja uz leju svars. Vienmēr pirms cīņas nometu ap 13-14 kilogramiem un uzvara paņem vienmēr daudz," teica bokseris. "Tagad svars ir apmēram 85 vai 84 kilogrami un ir palikuši tikai apmēram pieci kilogrami, kas vēl jādabū nost. Ar veselību viss arī ir kārtībā, jo lielāki gadi pasē, jo stiprāks es palieku."

Bolotņika un Gvozdika cīņā Meksikā tiks aizvadīta Alvaresa cīņu vakara ietvaros, tāpēc paredzams, ka to apmeklēs apmēram 80 tūkstoši skatītāju, jo meksikānis aizvadīs pirmo cīņu savā dzimtenē pēc ilgāka pārtraukuma.

"No faniem Meksikā sagaidu tikai smaidus un aplausus, kad uzvarēšu," piebilda bokseris. "Man sieva vienmēr saka, ka esmu laimīgs cilvēks, ka varu braukāt apkārt pasaulei, bet tas tikai no malas izskatās viss tik forši. Īstenībā ikdiena paiet no sporta zāles uz viesnīcu un no viesnīcas atpakaļ uz sporta zāli."

33 gadus vecais Bolotņiks karjeras laikā uzvarējis 19 no 26 cīņām, astoņas no tām noslēdzot ar nokautu, kā arī viena cīņa ir beigusies neizšķirti.

Latvijas bokseris pēdējo cīņu aizvadīja 2022.gada aprīlī, kad pieveica horvātu Hrvoji Sepu, sagādājot pretiniekam pirmo zaudējumu profesionāļa karjerā.

35 gadus vecais Gvozdiks profesionālajā boksā ir aizvadījis 19 cīņas, izcīnot 18 uzvaras, no kurām 14 - ar nokautu. Pēc triju gadu pārtraukuma viņš ringā atgriezās februārī, ASV pieveicot meksikāni Hosuē Obando.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu