Šmita daudzpusīgais sniegums kaldina svarīgu "Žalgira" uzvaru cīņā par Eirolīgas "play-off"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: Lino Žemgulio

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva 13 punktus ULEB Eirolīgas pamatturnīra priekšpēdējās, 33.kārtas spēlē un sekmēja Kauņas "Žalgiris" komandas uzvaru cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

"Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 68:67 (17:17, 25:28, 14:7, 12:15) guva virsroku pār Telavivas "Maccabi", Šmitam kļūstot par mača rezultatīvāko un arī vērtīgāko spēlētāju.

Ceturtdien maču aizvadīs arī "Žalgiris" tiešā konkurence, Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia", kas savā laukumā spēkosies ar Vilērbānas ASVEL. Nedēļu vēlāk Šmita un Kuruca klubiem būs viesos mači ar attiecīgi Minhenes "Bayern" un Pirejas "Olympiakos".

"Žalgiris" ar 18 uzvarām 33 spēlēs ir astotajā vietā, bet "Baskonia" ar 17 panākumiem 32 cīņās ieņem devīto pozīciju. Šodienas pretiniecei "Maccabi" ir 19 uzvaras un piektā vieta.

Uzvaras grozu Kauņas komandai 21 sekundi pirms pamatlaika beigām guva Aizija Teilors, kurš realizēja vienu no diviem soda metieniem. "Maccabi" pēdējā uzbrukumā Veids Boldvins nespēja izraut viesiem uzvaru.

Šmits ceturtdien laukumā pavadīja 22 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 13 punktiem, realizējot piecus no sešiem divpunktu metieniem un vienu no trīs tālmetieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja 18 efektivitātes koeficienta punktus.

"Visi sapratām, ka otrajā puslaikā jāsāk labāk spēlēt aizsardzībā un jācīnās par bumbām. Cīnījāmies līdz pēdējai sekundei. Nejutu uztraukumu, taču mačs bija smags un esmu lepns par savu komandu. Pēdējā aizsardzībā diezgan labi nospēlējām un ieguvām bumbu," pēc spēles tiešraidē teica Šmits.

Teilors mājiniekiem pievienoja 12 punktus, bet pretinieku rindās tikpat sameta desmit rezultatīvas piespēles atdevušais Boldvins un Džerels Mārtins.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu