Merzļikins šogad izlasei nepalīdzēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins šopavasar nepalīdzēs Latvijas izlasei, sarunā ar TVNET apstiprināja valstsvienības ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis.

Merzļikina pārstāvētajai "Blue Jackets" komandai agrā sestdienas rītā pēc Latvijas laika noslēdzās NHL regulārā sezona. 

Vārtsargs sarunā ar Kalvīti atzinis, ka šopavasar paliks ASV, lai pavadītu laiku ar ģimeni un gatavotos nākamajai sezonai, kas viņa karjerā būs ļoti nozīmīga. Merzļikinam būs jāreabilitējas par aizvadīto NHL sezonu, kas bija sliktākā viņa profesionālajā karjerā.

"Elvis guva savainojumu mačā pret Monreālas "Canadiens". Ar to ir problēmas. Arī klubs uzreiz jau viņam pateica, lai labāk nebrauc uz pasaules čempionātu. Viņam bija ļoti smaga sezona, jāgatavojas jaunajai. Klubs uz viņu nākamsezon liek lielas cerības, jo viņš ir palicis vienīgais vārtsargs ar lielo līgumu. Elvim jābūt kaujas gatavībā NHL sezonas pašā sākumā. Spēlēšana pasaules čempionātā tomēr ir risks gūt vēl kādu savainojumu," sarunā ar TVNET Merzļikina lēmumu skaidroja Kalvītis.

Izlases ģenerālmenedžeris piebilda, ka Merzļikinam klubs izstrādājis speciālu treniņplānu, ko jāsāk pildīt jau līdz ar NHL regulārās sezonas beigām. Atkāpes pieļautas netikšot, tāpēc šogad valstsvienībai jāiztiek bez Merzļikina.

Pašlaik plānots, ka izlasei drīzumā pievienosies Kristers Gudļevskis (cīnās Zviedrijas otrās līgas finālā), bet Artūrs Šilovs papildinās komandu uzreiz pēc Ebotsdorfas "Canucks" vienības sezonas beigām Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Ar komandu šobrīd trenējas vārtsargi Ivars Punnenovs, Ēriks Vītols, Aksels Ozols un Mariuss Bajaruns-Galejs. 

Plānots, ka valstsvienības nometnei varētu pievienoties arī AHL kluba Milvoki "Admirals" vārtuvīrs Gustavs Dāvis Grigals.

22. un 23. aprīlī Latvijas hokejisti viesos spēkosies ar Lielbritāniju, bet "Arēnā Rīga" 28. un 29. aprīlī notiks spēles pret Šveici. Sagatavošanās posmu Latvijas valstsvienība noslēgs ar spēli 4. maijā viesos pret Dānijas izlasi.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkiem mērosies Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Darbā ar nacionālo izlasi galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam asistē Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu