Vējonis kliedē baumas un aicina Tikmeru atkāpties no LOK prezidenta amata

CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Vējonis
Raimonds Vējonis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis negrasās pretendēt uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu, bet uzskata, ka no tā būtu jāatkāpjas Žoržam Tikmeram.

"Lai nebūtu nekādu pārpratumu un divdomību: vēlos uzsvērt, ka sporta pārvaldībā ir nepieciešamas pārmaiņas, bet mans fokuss ir vērsts uz Latvijas basketbola attīstību, tuvākos gadus plānoju pabeigt basketbolā iesāktos projektus, un vēlos kliedēt baumas, ka pretendēju vadīt LOK," LBS paziņojumā citēts Vējonis.

"Jau iepriekš publiski esmu paudis atbalstu idejai izveidot vienotu sporta pārvaldības modeli ar vienu, sporta sabiedrību apvienojošu un pārstāvošu, organizāciju kā pilnvērtīgu valsts partneri," norāda Vējonis.

"Savu pozīciju nemainu. Atkārtoti noraidu Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta Žorža Tikmera mēģinājumu publiskajā telpā izskanējušās ziņas par viņa iespējamo interešu konfliktu saistīt ar Latvijas Basketbola savienību un aicinu Tikmeru tikpat publiski atvainoties LBS un visai basketbola sabiedrībai par apvainojuma izteikšanu. Uzskatu, ka publiski izskanējusī informācija par iespējamo interešu konfliktu rada riskus olimpiskās kustības tēlam un sportam kopumā, tāpēc, atbilstoši demokrātisko valstu praksei, pareizākais risinājums šādā situācijā būtu LOK prezidenta atkāpšanās," klāsta Vējonis.

"Lai kopā ar visu basketbola sabiedrību turpinātu iesākto un attīstītu jaunas izdejas, vēlos un esmu gatavs turpināt strādāt basketbola labā un arī nākamajās vēlēšanās kandidēt uz LBS prezidenta amatu," apliecināja Vējonis.

"Nepretendēju būt LOK prezidents," viņš norādīja.

Pagājušās nedēļas nogalē LOK un LBS iesaistījās publiskā un konfliktējošā viedokļu apmaiņā pēc tam, kad Latvijas Televīzijas (LTV) "Sporta studijas" intervijā ar LOK prezidentu Tikmeru atklātībā nāca informācija par viņa bijušo un esošo ģimenes locekļu iesaisti uzņēmos, kas sniedz pakalpojumos olimpiskajiem centriem.

Pēc intervijas sekojošo sporta sabiedrības reakciju Tikmers sestdien publiskā paziņojumā nosauca par nomelnošanas kampaņu, kas vērsta pret viņu un viņa ģimeni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu