IBA mudina SOK atsaukt kvalifikācijas statusu Olimpiādei šī gada Eiropas spēlēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Boksa asociācija (IBA) mudina Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) atcelt kvalifikācijas statusu uz Parīzes Olimpiādi šī gada Eiropas spēlēs, jo tajās nevarēs piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

"Pēc Eiropas Olimpiskās komitejas (EOC) lēmuma nepieļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību 2023. gada Eiropas spēlēs, kas samazina to izredzes kvalificēties 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, IBA mudina atcelt boksa sacensībām kvalifikācijas statusu," teikts ceturtdien izplatītajā IBA paziņojumā.

"SOK ir atzinusi Eiropas spēļu kvalifikācijas turnīru, kas ir pilnīgā pretrunā pašas SOK nostājai par Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, jo šie sportisti nevar startēt 2023. gada Eiropas spēlēs un viņiem tiks liegta iespēja kvalificēties 2024. gada Parīzes Olimpiādei," teikt paziņojumā. "2023. gada Eiropas spēles vairs nevar palikt SOK atzītas olimpiskās kvalifikācijas sacensības, un tās ir jāatceļ, lai neitralizētu Eiropas Olimpiskās komitejas veiktās diskriminējošās darbības pret ieteikumiem, kas izteikti pēdējā SOK Izpildkomitejas sanāksmē."

"IBA atkārtoti apliecina savu apņemšanos nodrošināt godīgas iespējas visiem sportistiem neatkarīgi no viņu tautības un aizstāvēs katra sportista tiesības," norāda boksa organizācija. "Vispirms jādomā par sportistiem, bet politikai mūsu sportā nevajadzētu būt. IBA to parāda ar savu rīcību."

Šī gada 1. aprīlī SOK apstiprināja IBA olimpisko kvalifikācijas sistēmu, kurā piedalīties varēs arī bokseri no Krievijas un Baltkrievijas.

IBA rīkotais pasaules čempionāts vīriešiem no 1. līdz 14. maijam notiks Taškentā, Uzbekistānā.

Vairākas valstis, starp kurām ir arī Latvija, krievu un baltkrievu līdzdalības dēļ nesūta savus bokserus uz IBA organizētajiem amatieru pasaules čempionātiem.

2023. gada Eiropas spēles no 21. jūnija līdz 2. jūlijam norisināsies Polijas pilsētā Krakovā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu