Video ⟩ Bļugera "Golden Knights" regulāro čempionātu noslēdz Rietumu konferences līderpozīcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Teodors Bļugers
Latvijas hokejists Teodors Bļugers Foto: AFP/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" ceturtdien nodrošināja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Klusā okeāna divīzijā un arī Rietumu konferencē.

"Golden Knights" regulārā turnīra pēdējā spēlē viesos ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) guva virsroku pār Sietlas "Kraken".

Lasvegasas hokejisti uzzināja arī savu pretinieci Stenlija kausa pirmajā kārtā un tā būs Vinipegas "Jets" komanda.

Pirmā perioda vidū viesus vadībā izvirzīja Railijs Smits, kurš netīši ar slidu trāpīja ripu pa pretinieku vārtsargu Filipu Grūbaueru, no kura tā nonāca vārtos. 17.minūtē 1:1 panāca Džeidens Švarcs ar metienu bez ripas apstādināšanas.

Otrā perioda 14.minūtē Aleks Martiness mazākumā vārtu priekšā dabūja atlēkušo ripu un atguva viesiem vadību, bet 38 sekundes pirms pamatlaika beigām Čendlers Stīvensons ieraidīja ripu tukšos vārtos - 3:1.

Lorēns Brosuā uzvarētāju vārtos atvairīja 30 metienus.

Bļugers šajā duelī uz ledus bija 13 minūtes, mazākumā spēlējot 42 sekundes. Viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja četros no pieciem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Ar 111 punktiem 82 mačos "Golden Knights" uzvarēja ne tikai Klusā okeāna divīzijā, bet arī Rietumu konferencē. "Kraken" iekrāja 100 punktus, kas divīzijā deva ceturto vietu, bet konferencē - septīto.

Citā mačā, savainojuma dēļ ārpus pieteikuma paliekot vārtsargam Elvim Merzļikinam, Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Pitsburgas "Penguins" komandu, kuras rindās vēl sezonas pirmajā pusē spēlēja Bļugers.

Uzvaras vārtus papildlaikā guva Džonijs Gudro, bet vārtos Maikls Hatčinsons tika galā ar 34 metieniem.

Piektdien "Blue Jackets" sezonu noslēgs ar maču pret uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres", taču Merzļikinam nav paredzēta dalība šajā spēlē.

"Blue Jackets" ar 59 punktiem 81 mačā ir pēdējā, 16.vietā Austrumu konferencē, kur "Penguins", kas arī nepiedalīsies Stenlija kausa izcīņā, ar 91 punktu 82 cīņās ir devītā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu