Video ⟩ Ukrainas pirmā olimpiskā čempione vēršas pie Baha: mēs nesākām karu, palīdziet mums

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oksana Bajula
Oksana Bajula Foto: twitter.com

Kādreizējā daiļslidotāja Oksana Bajula, kas Ukrainai atnesa pirmo olimpisko zelta medaļu, aicinājusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Tomasu Bahu nepielaist Krievijas sportistus 2024. gada olimpiskajām spēlēm Parīzē.

Bajula, kura 1994. gadā Lillehammeres olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu sieviešu individuālajās sacensībās, sociālajos tīklos publicējusi video, kurā aicina Bahu aizliegt Krievijai piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs kara Ukrainā dēļ.

Iepriekš SOK rekomendēja Krievijas un Baltkrievijas sportistus atgriezt starptautiskajā sportā, ja viņi neatbalsta karu Ukrainā un nav saistīti ar spēka struktūrām.

"Šis ir mans aicinājums Tomasam Baham. Esmu olimpiskā čempione Oksana Bajula. Cienījamais Tomas, Ukrainā šobrīd notiek pilna mēroga karš. Mēs, ukraiņi, to nesākām. Tāpēc mēs nevēlamies Krievijas sportistus kā neitrālus dalībniekus 2024. gada olimpiskajās spēlēs. Palīdziet mums," sacīja Bajula.

45 gadus vecā Bajula 2015. gadā apprecējās ar savu menedžeri Karlo Farinu un dzīvo Lasvegasā, ASV. Pāris audzina astoņus gadus veco meitu Sofiju.

Pagājušajā nedēļā 2016. gada Riodežaneiro olimpiskais čempions diska mešanā Kristofs Hārtings asi kritizēja SOK prezidentu un brīdināja, ka viņa lēmumam ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem startēt zem neitrāla karoga var būt ļoti traģiskas sekas.

Viņš "Sport Bild" norādīja, ka Baham ir labas attiecības ar smagos noziegumos apsūdzēto Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, tāpēc ir tāda pretimnākšana. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu