Kekalainens devis norādes, kas tiek gaidīts no Merzļikina

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins
Hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens preses konferencē devis norādes, ko komandas vadība gaida no latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina.

29 gadus vecais Merzļikins aizvadījis savu ceturto sezonu NHL, kas viņam izvērtusies par sliktāko karjerā. Viņš piedalījās 30 mačos, izcīnīja tikai septiņas uzvaras, vidēji ielaida 4,23 ripas un atvairīja 87,6% pretinieku metienu.

"Blue Jackets" komanda regulāro čempionātu noslēdza līgas kopvērtējuma pirmspēdējā vietā, apsteidzot vienīgi Anaheimas "Ducks". Kolumbusas vienība 82 spēlēs izcīnīja 25 uzvaras un sakrāja 59 punktus.

Gan komandas kopējo, gan Merzļikina individuālo sniegumu daudz ietekmēja spēlētāju traumas. Kluba vadība ar aizvadīto sezonu nav apmierināta, tāpēc darbu zaudējis galvenais treneris Breds Larsens.

"Blue Jackets" pārtraukusi sadarbību arī ar vārtsargu treneri Meniju Legasī, kuram ir ļoti labas attiecības ar Merzļikinu. Pastāv uzskats, ka trenera un vārtsarga labās attiecības kļuvušas par traucēkli.

"Pirmais vārtsargs ir panākumu atslēga katrā komandā, kas vēlas iekļūt "play-off" un kaut ko sasniegt - izcīnīt Stenlija kausu. Ir nepieciešama meistarība un talants, taču vārtsargam jābūt arī stabilam un uzticamam - tas nozīmē veselam," sacīja Kekalainens.

"Ņemot vērā, kādas ir šī darba prasības, iespējams, viņam jābūt vislabākajā sportiskajā formā starp visiem komandas spēlētājiem," piebilda "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris.

Merzļikinam šī bija pirmā sezona piecu gadu līgumā, kura ietvaros viņam paredzēts atalgojums 27 miljonu ASV dolāru apmērā. 

"Blue Jackets" kluba vadība rekomendējusi Merzļikinam šopavasar nepalīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā, lai viņš labāk sagatavotos nākamajai NHL sezonai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu