Latvijas skolu kausā volejbolā iesaistās vairāk nekā 4100 jauniešu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto (Latvijas Volejbola federācija)

​16. aprīlī skolu kauss volejbolā jeb "top! kauss 2023" noslēdzās ar 128 komandu finālsacensībām, kas paralēli uz 16 laukumiem notika Skonto hallē, Rīgā. Sacensībās piedalījās Latvijas skolu volejbola komandas no 28 novadiem un sešām valstspilsētām. Septiņu stundu ilgajās finālsacensībās tika aizvadītas 536 spēles, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Sacensības notika četrās vecuma grupās. 1. grupa: vidusskolas zēni (2003. - 2006. gadā dzimušie), 2. grupa: vidusskolas meitenes (2003. - 2006.), 3. grupa: pamatskolas zēni (2007. - 2010.), 4. grupa: pamatskolas meitenes (2007. - 2010. gadā dzimušās). Lai kvalificētos finālsacensībām no februāra līdz martam visā Latvijā norisinājās 1.posms – atlases sacensībās, kur kopskaitā piedalījās 199 skolas ar vairāk kā 4100 jauniešiem, 502 komandas. Gan skolēnu, gan skolotāju atsaucība dalībai un organizēšanai bija liela, līdz ar to Finālsacensībās Latvijas Volejbola federācija pateicās arī tiem funkcionāriem un pedagogiem, kas reģionos palīdzēja sagatavot atlases sacensības.

Finālsacensību atklāšanas ceremonijā pasākuma dalībniekus uzrunāja Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis, volejbola mecenāts un skolu kausa dibinātājs Atis Sausnītis, Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks un Latvijas sieviešu volejbola izlases un RVS/LU galvenais treneris Daniele Kaprioti. Savukārt uz noslēguma ceremoniju ieradās viesis no Eiropas volejbola konfederācijas, tās valdes loceklis Lubomirs Ganevs - leģendārais volejbolists savulaik spēlēja Itālijas klubos un Bulgārijas izlasē, tostarp startēja 1988. gada 1996. gada olimpiskajās spēlēs.

Svētdien visas dienas garumā notika volejbola svētki un dienas izskaņā tika godināti labākie katrā vecuma grupā. Bez cīņām volejbola laukumos jaunieši varēja izmēģināt arī citas organizatoru un partneru sarūpētās nodarbes. Ar neizsīkstošu enerģiju visas dienas garumā jauniešus par notikumiem laukumā un ārpus tā informēja un izklaidēja Jānis Pētersons no grupas Citi Zēni. Aktivitātes drošības jomā piedāvāja Valsts Robežsardzes koledža, Valsts policija, Jaunsardzes centrs un Latvijas Drošāka interneta centrs. Latvijas Universitātes stendā varēja uzzināt arī par volejbola trenera profesijas apgūšanu. Darbojās radošās darbnīcas kreklu apgleznošanā, piekariņu un aproču veidošanā. Izklaides iespējas pavēra arkādes jeb retro spēles, seju apgleznošana un mirkļu iemūžināšana atraktīvajā foto stendā, bet iluzionists Valdemārs Weiss ļāva mācīties drošos trikus. Sportiskās aktivitātes piedāvāja dullā stafete ar dažādiem uzdevumiem un iespēju nopelnīt 10 eiro dāvanu karti no veikalu tīkla "top!". Par muzikālo pārsteigumu parūpējās Brīvrunu projekts - pirmais un vienīgais repa improvizācijas teātris Latvijā.

"Patiess prieks šeit redzēt tik daudz jauniešu. Arī manas sportiskās gaitas volejbolā sākās kādā no šiem laukumiem, tolaik tās bija manas svarīgākās spēles," informē Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte. "Federācijai "top!" kauss noteikti ir viens no galvenajiem uzdevumiem, popularizējot volejbolu. Ikvienam aktīvam jaunietim vismaz vienreiz dzīvē ir jāuzspēlē "top!" kausā. Tā kā uz priekšu, būsim vēl lielāki!"

Apbalvošanas ceremonijā vispirms tika apbalvotas skolas trīs nominācijās. Trīs skolas ar lielāko komandu skaitu atlases sacensībās: Siguldas Valsts ģimnāzija (28 komandas), Gulbenes novada vidusskola (9 komandas), Aizputes vidusskola (6 komandas). Trīs skolas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās: J. Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija, Aizputes vidusskola, Gulbenes novada vidusskola. Trīs labākās Rīgas skolas visu grupu kopvērtējumā: Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija.

"Mēs esam vienkārši starā, ļoti patika. Superīgi noorganizēts pasākums, esam ļoti priecīgas," atklāj Āgenskalna Valsts ģimnāzijas spēlētāja Daniela Kadžule, priecājoties par komandas izcīnīto pirmo vietu vidusskolas meiteņu grupā. "Mūsu stiprākā puse bija raksturs. Līdz uzvarai mūs noveda tas, ka tiešām gribējām uzvarēt."

"Ļoti lieliskas emocijas, pirmoreiz ko tādu piedzīvojām. Spēles bija nedaudz satraucošas, bet tomēr tikām līdz otrajai vietai,” atzīst Aizputes vidusskolas spēlētāja Samanta Gleizupa, komentējot gūto sasniegumu pamatskolas meiteņu grupā. “Atmosfēra bija ļoti laba, daudz cilvēku, ļoti forši cilvēki. Ticējām, ka mēs uzvarēsim."

Skolu kausa jeb "top!" kausa laureāti

Pamatskolas meitenes:

1. vieta - Kuldīgas Centra vidusskola (skolotāja Aija Lancmane),

2. vieta - Aizputes vidusskola (skolotājs Gints Stiere),

3. vieta - Āgenskalna valsts ģimnāzija (skolotājs Dmitrijs Ivanišaks).

Pamatskolas zēni:

1. vieta - Dundagas vidusskola (skolotāja Gundega Lapiņa),

2. vieta - Jaunmārupes pamatskola (skolotājs Mārtiņš Januševskis),

3. vieta - Jelgavas Valsts ģimnāzija (skolotājs Andis Anškins).

Vidusskolas meitenes:

1. vieta - Āgenskalna Valsts ģimnāzija (skolotāja Agija Celma),

2. vieta - Liepājas Valsts 1. ģimnāzija (skolotāja Alena Eldmane),

3. vieta - Madonas Valsts ģimnāzija (skolotāja Līva Kraukle).

Vidusskolas zēni:

1. vieta - Jēkabpils Valsts ģimnāzija (skolotājs Aivis Kokins),

2. vieta - Rīgas Juglas vidusskola (skolotājs Sergejs Bērziņš),

3. vieta - Siguldas Valsts ģimnāzija (skolotājs Ralfs Knēža).

Laureāti saņēma kausu, medaļas, diplomus un kliņģeri, kā arī dažādus citus labumus - dāvanu kartes no veikalu tīkla "top!", Minhauzena muzeja dāvanu kartes, Smiltenes piena siera bumbas, dāvanas no Dzelmes deju studijas, Zelta rieksts dāvanas, sporta zīmola Joma dāvanu kartes 150 eiro vērtībā, MD Viktorīnas dāvanu kartes. Tika teikts arī paldies visiem komandu sporta skolotājiem, pasniedzot sporta somas.

Skolu kausu organizē Latvijas Volejbola federācija sadarbībā ar pašvaldībām, pasākumu atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome un Izglītības un zinātnes ministrija. Vispārizglītojošo skolu kausa volejbolā 19. sezonā galvenais atbalstītājs ir Latvijā lielākais vietējais veikalu tīkls "top!". Kausa izcīņu atbalsta arī Smiltenes piens, minerālūdens Venden, sporta zīmols Joma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu