Aprēķinātas aptuvenas izmaksas Porziņģa lidojumam uz Liepāju (10)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/Scanpix

Kristaps Porziņģis šīs nedēļas sākumā pēc Nacionālās asociācijas (NBA) sezonas beigām atgriezās Latvijā. Lidojums ar privāto lidmašīnu no ASV galvaspilsētas uz Liepāju varētu būt izmaksājis vairāk nekā 120 tūkstošus dolāru, vēsta liepajniekiem.lv.

Basketbolists uz dzimto pilsētu atlidojis ar aviācijas kompānijas "VistaJet" sudraboto lidmašīnu "Bombardier Global 6000". Tajā ir plašs salons, kas sadalīts trīs zonās - sarunām, atpūtai un gulēšanai.

"VistaJet" mājaslapā norādīts, ka privāto čarterlidojumu cenas atkarīgas no tirgus likmes un sākas no 15 tūkstošiem dolāru. Noprotams, ka norādītās izmaksas ir par lidojuma vienu stundu.

Lidojums no Vašingtonas līdz Liepājai ilgst aptuveni astoņas stundas. Līdz ar to aplēses liecina, ka Porziņga lidojums varētu būt izmaksājis vismaz 120 tūkstošus ASV dolāru.

27 gadus vecais Porziņģis šosezon 65 spēlēs vidēji mačā guva 23,2 punktus, kas ir viņa rezultatīvākais sniegums sezonas nogrieznī NBA spēlētāja karjerā.

Liepājnieks kļuva par "Wizards" sezonas rezultatīvāko spēlētāju, kā arī labāko cīņā par atlēkušajām bumbām (8,4) un bloķētajos metienos (1,5).

Porziņģim ir spēkā līgums uz nākamo sezonu par 36 miljonus ASV dolāru lielu algu. Kontraktā gan ir iekļauta "spēlētāja opcija", kas ļauj atteikties no līguma un izskatīt citus darba piedāvājumus brīvo aģentu tirgū.

Ziemeļamerikas mediji lēš, ka "Wizards" var piedāvāt latvietim līguma pagarinājumu uz četriem gadiem par atalgojumu 180 miljoni dolāru.

Porziņģis kopš 2015. gada spēlē NBA. Pasaules spēcīgākajā basketbola līgā viņš līdz šim ir nopelnījis aptuveni 139 miljonus dolāru pirms nodokļu nomaksas, neskaitot ienākumus no reklāmām un cita veida ieņēmumiem ārpus laukuma.

Jau vēstīts, ka ārzemju mediji nesen veica aprēķinus Porziņģa bijušā un Dāvja Bertāna tagadējā komandas biedra Dalasas "Mavericks" zvaigznes Lukas Dončiča lidojuma izmaksas ceļā no Dalasas uz Slovēnijas galvaspilsētu Ļubļanu.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu