Video ⟩ "Oilers" pārspēj "Kings" hokejistus; arī "Stars" panāk izlīdzinājumu sērijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pirmajā kārtā izlīdzinājumus savās sērijās trešdien panāca favorītes Edmontonas "Oilers" un Dalasas "Stars".

"Oilers" pēc pirmajā mačā izlaistās uzvaras trešdien ar 4:2 (2:0, 0:2, 2:0) pieveica Losandželosas "Kings", savukārt "Stars" mājās svinēja drošu uzvaru 7:3 (2:1, 4:2, 1:0) pār Minesotas "Wild", abām vienībām spējot sērijā panākt 1-1.

Edmontonas komanda savā laukumā pirmajā periodā pēc Dereka Raiena un Leona Draizaitla vārtiem panāca 2:0 savā labā, kamēr otrajā trešdaļā viesi spēja atbildēt ar Filipa Dano un Gabriela Vilardi precīziem metieniem, panākot 2:2.

Uzvaru mājinieki nodrošināja trešajā periodā, kad Klims Kostins trešajā minūtē panāca 3:2, bet Evanders Keins ar trāpīgu raidījumu tukšos vārtos pēdējā minūtē nodrošināja 4:2.

Pagājušajā sezonā "Oilers" un "Kings" arī tikās Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā un ar 4-3 pārāki izrādījās Edmontonas spēlētāji, kuri vēlāk aizcīnījās līdz Rietumu konferences finālam, kurā ar 0-4 zaudēja nākamajiem čempioniem Kolorādo "Avalanche".

Sērijas nākamās divas spēles notiks Losandželosā un pirmā no tām norisināsies jau piektdien.

Tikmēr "Stars" drošo panākumu pret "Wild" ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat trick" un rezultatīvu piespēli kaldināja Rope Hincs, divus vārtus guva Jevgēņijs Dadonovs, bet četras rezultatīvas piespēles atdeva Miro Heiskanens.

Tāpat uzvarētāju rindās ar precīziem metieniem izcēlās Tailers Segins un Džeimijs Benns, bet viesu rindās vārtus guva Oskars Sundkvists, Markuss Jūhansons un Frederiks Gudro.

Hincs (4+1) un Heiskanens (0+5) ar pieciem iekrātiem punktiem divos mačos pašlaik ir Stenlija kausa izcīņas rezultatīvākie spēlētāji.

Sērija turpināsies "Wild" laukumā un nākamais mačs notiks piektdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu