Maiks Brauns atzīts par NBA sezonas labāko treneri

CopyDraugiem X Whatsapp
Maiks Brauns
Maiks Brauns Foto: AFP/SCANPIX

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas regulārā čempionāta labāko treneri atzīts Maiks Brauns no Sakramento "Kings" vienības.

53 gadus vecais Brauns balsojumā saņēma maksimālos 500 punktus. Pirmajā vietā viņš tika ierindots visās 100 aptaujas anketās.

Otro vietu balsojumā ar 164 punktiem ieguva Marks Deņo no Oklahomasitijas "Thunder", bet trešais ar 77 punktiem bija Džo Mazula no Bostonas "Celtics".

Brauns par gada labāko treneri atzīts jau otro reizi karjerā. Līdzīgu godu viņš izpelnījās 2009.gadā vadot Klīvlendas "Cavaliers, kas tajā sezonā izcīnīja 66 uzvaras, bet Lebrons Džeimss tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju (MVP).

Trenera karjeru Brauns NBA uzsāka 1997. gadā, kad kļuva par Vašingtonas "Wizards" galvenā trenera asistentu, divus gadus vēlāk viņš uz līdzīgu amatu pārcēlās Sanantonio "Spurs", bet no 2003. līdz 2005. gadam bija Indianas "Pacers" galvenā trenera palīgs.

No 2005. līdz 2010. gadam Brauns kā galvenais treneris vadīja "Cavaliers", tad uz gadu pievienojās Losandželosas "Lakers", bet 2013. gadā atgriezās uz sezonu pie "Cavaliers" stūres.

Iepriekšējos sešus gadus Brauns bija Stīva Kera palīgs Goldensteitas "Warriors" treneru štābā, palīdzot vienībai izcīnīt trīs čempiontitulus.

No šīs sezonas speciālists vada "Kings" un regulārajā čempionātā viņa vadībā Sakramento komanda tika pie 48 uzvarām 82 mačos, kas ļāva ieņemt pirmo vietu Klusā okeāna divīzijā un ierindoties trešajā pozīcijā Rietumu konferencē.

"Šādas balvas bieži neizcīna, tādēļ tās ir ļoti augstu vērtējamas," pēc balsojuma rezultātu paziņošanas sacīja Brauns.

"Kings" pašlaik izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā 2-0 pret čempionvienību Goldensteitas "Warriors".

Šī bija jau trešā otrā nozīmīgā šosezon pasniegtā individuālā balva NBA. Pirmdien par labāko aizsardzības spēlētāju atzīts Memfisas "Grizzlies" pārstāvis Džarens Džeksons jaunākais, bet otrdien balvu par lielāko ieguldījumu komandas panākumos ieguva De'Ārons Fokss no "Kings".

Šonedēļ NBA tiks pasniegtas vēl viena balva - tiks noteikts labākais rezervists.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu