Apmēram 70% Zviedrijas iedzīvotāju atbalsta pieteikšanos 2030.gada Olimpiādes rīkošanai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zviedrijas karogs (ilustratīvs attēls)
Zviedrijas karogs (ilustratīvs attēls) Foto: Reuters/Scanpix

Apmēram 70% Zviedrijas iedzīvotāju atbalsta valsts pieteikšanos 2030.gada ziemas olimpisko un paralimpisko spēļu rīkošanai, liecina Zviedrijas Olimpiskās komitejas (ZOK) pasūtītās un "Kantar Public" veiktās aptaujas rezultāti.

Septiņi no katriem desmit aptaujātajiem respondentiem uzskata, ka Zviedrijai vajadzētu pieteikties šo spēļu rīkošanai ar nosacījumu, ja priekšizpētē tiks secināts, ka ir iespējams sarīkot ilgtspējīgas, demokrātiskas un rentablas spēles.

ZOK informē, ka, balstoties uz sākotnējo izpēti, spēļu rīkošanai nebūtu nepieciešama jaunu sporta infrastruktūras objektu celtniecība. Zviedrijas nav savas ledus trases, taču, tāpat kā kandidējot uz 2026.gada spēlēm, arī šoreiz kā partnere uzrunāta Latvija.

Aptauja tika veikta laika posmā no 4. līdz 12.aprīlim, izvaicājot apmēram 3300 respondentu.

Zviedrija iepriekš pretendēja uz 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanu, savā piedāvājumā kopā ar Stokholmu un Ori iekļaujot arī Latvijas pilsētu Siguldu, kur bija plānots rīkot sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) turpinās izskatīt iespēju iesaistīties ziemas olimpisko spēļu rīkošanā 2030.gadā. Martā IZM notika pirmā darba apspriede saistībā ar ZOK sākto priekšizpētes darbu olimpisko spēļu sarīkošanā 2030.gadā un Latvijas iesaisti tajā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu