Vācijā atlaista mākslīgā intelekta radītās Šūmahera intervijas publicētāja

TVNET/LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Vācijas žurnāla "Die Aktuelle" redaktore, kas publicējusi viltus interviju ar bijušo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu Mihaelu Šūmaheru, ko radījis mākslīgais intelekts, piektdien, 21. aprīlī, atlaista no darba.

TVNET jau ziņoja, ka par šo gadījumu Šūmahera ģimene bija gatava vērsties tiesā.

Mediju grupa "Funke", kas ir "Die Aktuelle" izdevējs, par notikušo atvainojusies Šūmahera ģimenei.

"Šāds bezgaumīgs un maldinošs raksts nekad nedrīkstēja parādīties. Tas nekādā ziņā neatbilst žurnālistikas standartiem, kādus mēs un mūsu lasītāji sagaida no tāda izdevēja kā "Funke"," norādījusi "FUNKE-Zeitschriften" izpilddirektore Bjanka Polmane.

"Die Aktuelle" galvenā redaktore Anne Hofmane, kas žurnālu vadījusi kopš 2009. gada, no piektdienas atbrīvota no savu pienākumu veikšanas, teikts "Funke" paziņojumā.

Raksts, kas šonedēļ parādījās "Die Aktuelle", izsauca viļņošanos gan vācu mediju vidē, gan plašākas sabiedriskas diskusijas par briesmām, ko sevī slēpj mākslīgais intelekts.

Uz žurnāla pēdējā numura vāka bija fotogrāfija, kurā redzams Šūmahers. To rotāja virsraksts "Mihaels Šūmahers: Pirmā intervija!" Zem tās mazākiem burtiem bija paskaidrojošs apakšvirsraksts: "Tas skan maldinoši patiesi."

Atšķirot pašu žurnālu, kļuva skaidrs, ka raksts vēsta par viltus interviju, kuru ģenerējusi viena no tīmekļa vietnēm, kas izmanto mākslīgā intelekta instrumentus.

Vairums Šūmahera fanu uzreiz saprastu, ka intervija ir pilnībā safabricēta, jo autobraucējs dzīvo pilnīgā noslēgtībā kopš 2013. gada, kad slēpojot guva smagu smadzeņu traumu.

Nelaimes gadījuma rezultātā viņš cieš no ilgstošām veselības problēmām un kopš tā sabiedrībā nav redzēts.

No tā dēvētās intervijas izriet maldinošs priekšstats, ka 54 gadus vecais Šūmahers it kā atklājis sīkākas ziņas par savu atlabšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu