Video Bļugera pārstāvētā "Golden Knights" sasniedz Stenlija kausa otro kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vegasas "Golden Knights" hokejisti
Vegasas "Golden Knights" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejistam Teodoram Bļugeram laukumā nedodoties, Vegasas "Golden Knights" ceturtdiena sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro kārtu.

"Golden Knights" vienība sērijas piektajā mačā savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 3:0, 0:1) pārspēja Vinipegas "Jets" un sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka ar 4-1, kļūstot par pirmo komandu, kura šosezon sasniegusi Stenlija kausa izcīņas otro kārtu.

Pirmajā trešdaļā laukuma saimniekiem vajadzēja tikai 50 sekundes, lai gūtu pirmos vārtus, precīzam esot Čendleram Stīvensonam.

Arī otrais periods sākās ar ātriem mājinieku vārtiem, pēc spēlētām 42 sekundēm izceļoties komandas kapteinim Markam Stounam. Vēl pēc nepilnām četrām minūtēm 3:0 panāca Viljams Kārlsons, bet 29.spēles minūtē otro reizi pretinieku vārtsargu pārspēja Stīvensons, šoreiz izceļoties vairākumā.

Brīdī, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā piecas minūtes, Kails Konors guva vienīgos "Jets" vārtus šajā spēlē. Mača izskaņā "Jets", mēģinot vēl izglābties no izkrišanas no Stenlija kausa izcīņas, nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču rezultāts palika nemainīgs.

"Golden Knights" vārtus sargāja Lorāns Brosuā, kurš tika galā ar 30 pretinieku metieniem, kamēr otrā laukuma galā Konors Hellebaks atvairīja 21 ripu.

Nākamajā kārtā Lasvegasas komanda tiksies ar Losandželosas "Kings" vai Edmontonas "Oilers". Pēc piecām aizvadītām spēlēm sērijā ar 3-2 vadībā ir Edmontonas hokejisti.

Pagājušajā sezonā nedz "Golden Knights", nedz "Jets" Stenlija kausa izcīņai nekvalificējās, bet par čempioni kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētāju Tampabejas "Lightning".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu