Vētra paziņo Latvijas izlases kandidātes un komentē Babkinas lēmumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Gundars Vētra
Basketbola treneris Gundars Vētra Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra ar palīgiem izraudzījušies 19 basketbolistes, kuras gatavosies 2023. gada Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīram, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Cīņa par medaļām un ceļazīmēm uz olimpisko kvalifikācijas turnīru notiks no 15. līdz 25. jūnijam. Grupas turnīru latvietes aizvadīs Telavivā, sacenšoties ar Spānijas (15. jūnijā plkst.21), Grieķijas (16. jūnijā plkst.18:15) un Melnkalnes (18. jūnijā plkst.12:15) izlasēm.

No 2. maija kandidātēm nodrošināta iespēja piedalīties iesildīšanās treniņos, bet oficiālā treniņnometne sāksies 15. maijā.

Pēc Izraēlas klubā aizvadītās sezonas par sportistes karjeras beigām paziņojusi saspēles vadītāja Elīna Babkina, kurā kopš 2007. gada valstsvienībā aizvadījusi 124 spēles un pārstāvējusi Latviju četru Eiropas čempionātu finālturnīros, Pekinas olimpiskajās spēlēs un Pasaules kausa izcīņā.

Sagatavošanās laikā paredzētas septiņas pārbaudes spēles. No 26. līdz 28. maijam Stambulā Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā, sacenšoties ar Turcijas, Čehijas un Ungārijas izlasēm. 2. un 3. jūnijā savā laukumā paredzētas spēles ar Slovākijas izlasi, bet 9. un 10. jūnijā - Korejas Republikas komandu.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra:

"Kandidātes ir gan pieredzējušās spēlētājas, gan jaunās basketbolistes, kuras jau piedalījušās valstsvienības darbā, gan arī potenciālas debitantes. Treniņos un pārbaudes spēlēs centīsimies sabalansēt pieredzi un jaunību, lai maksimāli izmantotu mūsu potenciālu.

Paldies Elīnai Babkinai par ilggadējo līdzdalību visu vecumu Latvijas izlasēs, arī par palīdzību nesenajās kvalifikācijas spēlēs, izcīnot ceļazīmi uz finālturnīru. Diemžēl paaudžu maiņa sportā ir dabīgs process, katram sportistam karjerā pienāk brīdis, kad mainās prioritātes.

Pirmās divas nedēļas darbosimies mierīgā režīmā, palīdzot sezonu klubos jau beigušajām spēlētājām uzturēt sportisko formu, arī sakārtot veselību. Starp 19 kandidātēm ir arī Digna Strautmane un Laura Meldere, kuras rehabilitējas pēc savainojumiem un pagaidām trenēsies individuālā režīmā."

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risināsies divās valstīs. A un B grupas spēlēs Telavivā (Izraēlā), C un D grupas - Ļubļanā (Slovēnija).

Komandas cīnīsies ne tikai par čempionu kausu un trim medaļu komplektiem, bet arī piecām ceļazīmēm uz 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru (rīkotājvalsts Francijas izlasei jau garantēta vieta olimpiskajā turnīrā).

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies 10. reizi. Līdz šim labākais sasniegums - 4. vieta 2007. gadā un ceļazīme uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Vēl četras reizes Latvijas komanda spēlējusi ceturtdaļfinālā. 2005. un 2017. gadā tika izcīnīta 6. vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu