Konceptuāli atbalsta finansējuma piešķiršanu LBS dalībai FIBA finālturnīros

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola izlase
Latvijas vīriešu basketbola izlase Foto: FIBA.com

Latvijas Nacionālā sporta padomes (LNSP) sēdē šodien tika panākta vienošanās konceptuāli atbalstīt finansējuma piešķiršanu Latvijas Basketbola savienībai (LBS), lai piedalītos FIBA Pasaules izcīņas finālturnīrā šogad.

Nepieciešamais līdzfinansējums Latvijas nacionālās vīriešu basketbola izlases sagatavošanai un dalībai FIBA Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kā arī Latvijas nacionālās sieviešu basketbola izlases sagatavošanai un dalībai FIBA Eiropas čempionāta finālturnīrā ir 948 613 eiro.

Finansējums abiem pasākumiem paredzēts no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta programmām. Tomēr piešķirtā finansējuma apmērs vēl neesot zināms, jo tikšot precizētas tāmes.

LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss norādīja, ka par nepieciešamajiem līdzekļiem LBS ministriju informēja janvārī. Turklāt operatīva rīcība, piemēram, laikus iegādājoties aviobiļetes, dotu iespējas ievērojami samazināt izdevumus.

Arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis vērsa uzmanību uz to, ka, lai arī līdz IIHF pasaules čempionātam hokejā Latvijā ir palikušas vien desmit dienas, neesot skaidrs par finansējumu čempionāta organizēšanai. Gadījumā, ja valsts nepiešķirs nepieciešamo finansējumu 750 000 apmērā, to radīs no LHF līdzekļiem, kas būtiski ietekmēšot hokeja turpmāko attīstību.

LNSP konceptuāli piekrita, ka čempionāta organizēšanai nepieciešams atbalsts no valsts budžeta. Vienlaikus LNSP priekšsēdētāja, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) aicināja Finanšu ministriju nepieciešamo finansējumu rast no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, jo piešķirtie 5 400 000 eiro IZM budžetā nepieciešami prioritāriem pasākumiem, kas saistīti ar bērnu un jauniešu sportu.

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) gan norādīja, ka šobrīd nav iespējams spriest par līdzekļu piešķiršanu no neparedzētiem gadījumiem, jo neesot sadalīts jau piešķirtais finansējums. Par finansējuma sadalījumu LNSP spriedīs 18. maija sēdē.

LNSP ir sabiedriska konsultatīva institūcija, kas piedalās valsts sporta politikas izstrādē, veicina sporta attīstību un sadarbību sporta jomā, kā arī lēmumu pieņemšanu ar sportu saistītajos jautājumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu