Šmita "Žalgiris" no Eirolīgas izstājas ceturdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētais Kauņas "Žalgiris" trešdien Kauņā cieta zaudējumu ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla trešajā spēlē, izstājoties no cīņas par čempionu titulu.

"Žalgiris" mājās piekāpās "Barcelona" ar 66:77 (10:13, 16:16, 22:32, 18:16), sērijā līdz trim uzvarām zaudējot ar 0-3.

Šmits pret savu bijušo komandu laukumā pavadīja 13 minūtes un 33 sekundes, punktus negūstot. Viņš netrāpīja pa vienam divpunktu un trīspunktu metienam. Latvieša kontā četras atlēkušās bumbas, viena pārķerta bumba, pa vienam noteikumu pārkāpumam un izprovocētai piezīmei pretiniekam, kā arī efektivitātes koeficients trīs.

Mājiniekiem 13 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Edgars Ulanovs, bet 12 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Laurīns Birutis.

Viesiem pa 14 punktiem guva Jans Veselijs un Tomāša Satoranskis, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles. 13 punktus guva Maiks Tobijs, 11 - Jokubaitis.

Spēli ar 11:3 izrāvienu pēc Roka Jokubaiša tālmetiena sāka barselonieši, taču mājinieki lēnām samazināja rezultāta starpību un 12.minūtē pēc Luka Lekaviča tālmetiena panāca 15:15, cīņai līdz pārtraukumam noritot ar mainīgām sekmēm.

Kopš pirmā puslaika beigām vadībā atradās vien Barselonas basketbolisti.

Trešā spēle sērijā 3.maijā notiks Kauņā.

Kauņas "Žalgiris" ar 19 uzvarām 34 spēlēs ieņēma septīto vietu, bet Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar bilanci 18-16 palika devītā, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu