"Bucks" atlaiž galveno treneri Būdenholzeru

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Milvoki "Bucks" nedaudz vairāk nekā nedēļu pēc izstāšanās no cīņas par čempionu titulu, zaudējot Maiami "Heat", ir atlaidusi treneri Maiku Būdenholceru.

53 gadus vecā Būdenholzera vadībā komanda 2021. gadā pēc 50 gadu pārtraukuma bija uzvarējusi NBA čempionātā, un šosezon tai piederēja labākais rādītājs pamatturnīrā, 82 spēlēs izcīnot 58 uzvaras.

Tomēr pirmās kārtas duelī ar "Heats" komandai traucēja arī vienības līdera Jaņņa Adetokunbo muguras savainojums.

Treneris tika atlaists trīs nedēļas pēc tam, kad 25% komandas akciju iegādājās Nacionālās Futbola līgas (NFL) kluba Klīvlendas "Browns" īpašnieks Džimijs Haslems.

"Lēmums veikt šīs izmaiņas bija ļoti grūts," ceturtdien paziņoja "Bucks" ģenerālmenedžeris Džons Horsts. "Būdenholzers palīdzēja mūsu komandai aizvadīt piecas neticamas sezonas un izcīnīt "Bucks" komandai pirmo čempionu titulu 50 gadu laikā."

Tomēr "Bucks" nesasniedza NBA finālu nevienā no trim sezonām, kurās tai bija pirmais numurs līgas izslēgšanas spēlēs. 2019. gada pusfinālā pēc vadības ar 2-0 cīņā ar Toronto "Raptors" tika piedzīvoti četri zaudējumi, bet 2020. gadā ceturtdaļfinālā ar 1-4 tika zaudēts "Heat".

Šogad "Bucks" piedzīvoja neveiksmi pēdējo divu izslēgšanas spēļu ceturtajā ceturtdaļā un ar 1-4 piekāpās "Heat", kas bija izlikta ar astoto numuru. "Bucks" bija tikai sestā ar pirmo numuru izliktā komanda, kas pirmajā kārtā zaudēja astotajam numuram, kā arī vienīgais pirmais numurs, kas nespēja uzvarēt vairāk nekā vienā izslēgšanas spēlē.

"Kad sezona beidzas, ir liela vilšanās, neatkarīgi no tā, kā tas notiek," pēc izstāšanās no cīņas par čempionu titulu sacīja Būdenholzers. "Tā ir smaga sajūta. Tā ir sarūgtinoša sajūta."

Būdenholzera laikā "Bucks" no visām līgas komandām izcīnīja visvairāk uzvaru pamatturnīra un izslēgšanas spēlēs, sasniedzot labāko bilanci pamatturnīrā trijās no piecām darba sezonām.

Milvoki klubu treneris pametīs ar pamatturnīra bilanci 271-120 un izslēgšanas spēļu rādītāju 39-26.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu