Video ⟩ "Panthers" arī trešajā mačā apspēlē "Maple Leafs" komandu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Floridas "Panthers" vienība svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences otrās kārtas mačā papildlaikā pieveica Toronto "Maple Leafs", sērijā panākot jau 3-0, bet Ņūdžersijas "Devils" droši uzvarēja Karolīnas "Hurricanes", sērijā pietuvojoties līdz 1-2.

"Panthers" savā laukumā bija pārāki ar 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 1:0) papildlaikā, uzvaras vārtus mača 64. minūtē gūstot Semam Reinhardam.

Pamatlaikā "Maple Leafs" divas reizes vadībā izvirzīja Sems Lafertijs un Ēriks Gustafsons, taču Entonijs Duklērs un Kārters Verhegī spēja panākt izlīdzinājumu.

Pie rezultāta 1:0 viesu labā savainojumu otrā perioda pirmajā minūtē guva "Maple Leafs" vārtsargs Iļja Samsonovs, kura vietu vietu vārtos ieņēma Džozefs Vols. Samsonovs šajā mačā tika galā ar visiem astoņiem pretinieku metieniem, kamēr Vols turpinājumā atvairīja 18 no 21 "Panthers" spēlētāju raidījumiem.

Arī sērijas ceturtā spēle trešdien tiks aizvadīta "Panthers" laukumā. Uzvaras gadījumā Floridas komanda iekļūs Austrumu konferences finālā, kas tai nav izdevies kopš 1996.gada.

Citā Austrumu konferences pusfināla mačā "Devils" ar 8:4 (3:0, 2:2, 3:2) savā laukumā pārspēja "Hurricanes", tiekot pie pirmā uzvaras sērijā un panāk 1-2.

Izšķirošo pārsvaru mājinieki ieguva jau pirmajā periodā, kad 3:0 panāca Timo Maiers, Džeks Hjūzs un Maikls Maklauds. Otrās trešdaļas pirmajā minūtē jau 4:0 panāca Niko Hišīrs, uz ko ar trāpīgu raidījumu minūti vēlāk atbildēja Sebastjans Aho. Trešdaļas turpinājumā 5:1 mājiniekiem par labu nodrošināja Deimons Sīversons, bet Džordans Martinuks realizēja soda metienu un panāca 2:5.

Trešā perioda sākumā Mailzs Vūds un Hjūzs panāca jau 7:2, uz ko viesi atbildēja ar Džordana Stāla un Seta Džārvisa precīziem metieniem, pietuvojoties līdz 4:7. Punktu mačam ar precīzu metienu lika Ondržejs Palāts, mača 51. minūtē panākot 8:4.

Savus pēdējos trīs vārtus šajā mačā "Hurricanes" guva, spēlējot skaitliskajā mazākumā, kas ir atkārtots NHL rekords.

Sērijas nākamā spēle otrdien notiks "Devils" laukumā.

Par 2022. gada Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētājus Tampabejas "Lightning". Abas pagājušā gada finālistes šosezon zaudēja izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu