Video ⟩ "Riga FC" mača beigās izglābjas no neveiksmes, "Valmiera FC" svin pārliecinošu uzvaru

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Čempione "Valmiera" un vicečempione "Riga" pirmdien savā laukumā svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 11.kārtas mačos.

Valmierieši cīņā ar Salaspils "Super Nova" bija pārāki ar 3:1 (2:0).

14.minūtē mājinieki izvirzījās vadībā pēc Papes Fala reida pa laukuma kreiso pusi un piespēles soda laukumā gandrīz no paša stūra karodziņa vārtus no soda laukuma vidus guva Ingars Pūlis.

2:0 pēc centrējuma, pēc kura bumba no laukuma kreisās ielidoja vārtu tālajā stūrī, panāca Emīls Birka.

3:0 75.minūtē panāca Ruans Ribeiru Rodrigess, kurš no soda laukuma kreisās puses bumbu piespēlēja soda laukuma vidū, taču tā, skārusi viesu spēlētāju, mainīja virzienu un ielidoja vārtu tālajā stūrī.

83.minūtē salaspilieši vienus vārtus pēc patāla brīvsitiena atguva. Bumbu ar kreiso kāju vārtu kreisajā stūrī iegrieza Jevgenijs Miņins.

"Valmieras" komanda, kas starpsezonā zaudēja vairākus svarīgus spēlētājus un arī šīs sezonas gaitā piedzīvojusi iztrūkumus sastāvā, pēdējos divos mačos zaudēja savām tiešajām konkurentēm "Riga" un RFS, vēl vairāk attālinoties no izredzēm aizstāvēt titulu.

Savukārt salaspilieši pirms pirmdienas cīņas jau bija cietuši četrus zaudējumus pēc kārtas, šajos mačos iekrājot vārtu attiecību 3:13.

Sakrāto brīdinājumu dēļ valsts čempioniem nevarēja palīdzēt pussargs Fradžs Kajramani.

Pirmā apļa savstarpējā mačā negaidītu uzvaru ar 1:0 svinēja "Super Nova" komanda, kurai vārtus ar 11 metru soda sitienu guva Deniss Rakels.

Otrā pirmdienas spēlē "Riga" savā laukumā ar 1:0 (0:0) pieveica "Daugavpili".

Pirmajā puslaikā, lai arī sitienu pa vārtiem, it īpaši viesu vārtiem, netrūka, uz tablo palika divas nulles.

Arī otrajā puslaikā daugavpilieši veiksmīgi aizsargājās, taču spēles pēdējā minūtē pēc Jaroslava Haruštāka pārkāpuma pret Lukasu Ranželu uz viņu vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens.

11 metru sitienu mača kompensācijas laika otrajā minūtē realizēja Duglass Aureliu. Viņš sita vārtu labajā stūrī, vārtsargs Vladislavs Kurakins aizsniedzās līdz bumbai, tomēr novērst vārtu guvumu nespēja.

Turnīra līdere "Riga" šosezon cīnās bez zaudējumiem un pirms cīņas ar Daugavpils komandu bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas ar vārtu attiecību 14:1. Turpretī daugavpilieši bez uzvarām bija septiņas spēles.

Latgales komandai šajā cīņā bija jāiztiek bez dzeltenās kartītes sakrājušā pussarga Rinalda Aizupa.

Arī šo komandu savstarpējā spēle pirmajā aplī noslēdzās ar negaidītu rezultātu - 1:1.

Kārtas noslēgumā otrdien "Tukums 2000"/"Telms" mājās uzņems RFS, bet "Jelgava" savā laukumā cīnīsies ar "Metta" futbolistiem. Svētdien "Liepāja" viesos ar rezultātu 4:0 sagrāva "Auda" komandu.

Turnīra tabulas augšgalā ar 29 punktiem 11 spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 22 punktiem desmit cīņās ieņem RFS, bet 20 punkti ir "Liepājai". 17 punkti 11 cīņās ir "Valmierai", 15 punkti - "Audai", 11 punkti - "Jelgavai" desmit un "Metta" komandai deviņās cīņās, desmit mačos astoņi punkti ir "Tukums 2000"/"Telms", bet pa sešiem 11 cīņās - Salaspils "Super Nova" un "Daugavpilij".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu