Krievijas Mākslas vingrošanas federācijas prezidente: Mēs noteikti organizēsim alternatīvās olimpiskās spēles

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Irina Vinere
Irina Vinere Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Mākslas vingrošanas federācijas prezidente Irina Vinere paudusi pārliecību, ka Krievija nākotnē spēs sarīkot savas alternatīvās olimpiskās spēles. 

Starptautiskā Vingrošanas federācija (FIG) martā titulētajai trenerei piesprieda divu gadu diskvalifikāciju.

2021. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs pārtrūka Krievijas mākslas vingrotāju uzvaru sērija Olimpiādēs, un Vinere pēc tam kritizēja tiesnešus par pretkrieviskiem aizspriedumiem un nosauca situāciju par apkaunojošu.

8. maijā Maskavā noslēdzās sacensības ar nosaukumu "Кубка сильнейших", kuras risinājās pēc FIG noteikumiem. Tajās piedalījās dalībnieki no Krievijas, Armēnijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Kipras, Moldovas, Sīrijas, Slovākijas un Uzbekistānas.

"Pie mums ieradās ļoti labas vingrotājas, skaistas, kuras izrādīja cienīgu konkurenci. Man ļoti patika viņu demonstrētais un izvēlētās programmas. Pagaidām viņām nedaudz pietrūkst līdz krievu vingrotājām, taču izvērsās ļoti nopietnas un lielas sacensības. Mēs vēlamies tagad konkurēt ar klubiem no visas pasaules. Domāju, ka tagad mēs noteikti organizēsim savas alternatīvās olimpiskās spēles," "Match TV" sacīja Vinere.

Vineres diskvalifikācija stāsies spēkā tikai pēc tam, kad FIG atjaunos Krievijas sportistu dalību sacensībās.

Vinere ir pietuvināta Krievijas politiskajai elitei - tieši viņa iepazīstinājusi smagos noziegumos apsūdzēto Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ar olimpisko čempioni mākslas vingrošanā Aļinu Kabajevu, kura, kā tiek uzskatīts, ir tuvās attiecībās ar Putinu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu