Bertāns: "Mavericks" šīs sezonas problēma bija spēlēšana tādā pašā līmenī kā pretiniekam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns.
Dāvis Bertāns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" neveiksmīgās sezonas galvenā problēma bija pielāgošanās pretinieku līmenim, pirmdien sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu "Sporta studija" pauda latvietis Dāvis Bertāns.

"Mavericks" komanda šosezon ar 38 uzvarām 82 mačos ieņēma 11. vietu Rietumu konferencē, izslēgšanas cīņām nekvalificējoties. 

"Zaudējām daudzās spēlēs, kas bija pret relatīvi vājākiem pretiniekiem. Vismaz kādās sešās vai septiņās spēlēs piekāpāmies komandām, kas cīnās par [Francijas basketbola supertalanta Viktora] Vembanjamas iegūšanu. Pret spēcīgām komandām spēlējām ļoti labi. Šīs sezonas visa problēma bija, ka spēlējām tādā pašā līmenī kā pretinieks. Tās vājākās komandas ar savu pieredzi šajā līmenī bija nedaudz labākas," pauda Bertāns.

Sezonas ievadā latvietis ilgstošu ceļgala sāpju dēļ nevarēja palīdzēt komandai. Sākotnēji tika veiktas dažādas procedūras, lai noskaidrotu sāpju cēloni, taču tas neizdevās.

"Man sanāca traumas dēļ izlaist sezonas sākumu, kas ir pats būtiskākais. Vasarā izlasē jutos ļoti labi, biju labā formā. Likās, ka varētu labi iesākt sezonu. Pirmssezonas treniņos jau pēc trim vai četrām dienām vairs nevarēju piedalīties. Mocījos ar ceļgala sāpēm gandrīz pusotru mēnesi. Tad jau ir sajūta, ka viss jāsāk no nulles. Bija ļoti grūti ieiet ritmā, formā. Palēnām tiku atpakaļ, viss aizgāja uz labo pusi, bet sekoja ikra trauma. Atkal ārā. Atguvos, sezonas beigās jau jutos izcilā formā."

30 gadus vecajam Bertānam šī bija jau septītā sezona NBA. Viņš šosezon aizvadīja 45 mačus regulārajā turnīrā, vidēji 10,9 minūtēs laukumā gūstot 4,6 punktus un izcīnot 1,2 atlēkušās bumbas. Par Latvijas lāzeru dēvētais spēlētājs tālmetienus izpildīja ar 39% precizitāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu