Olimpiskais vicečempions cer pārdot savu medaļu par simtiem tūkstošu eiro

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Botsvānas vieglatlēts Naidžels Amoss
Botsvānas vieglatlēts Naidžels Amoss Foto: AP/Scanpix

Botsvānas vēsturē pirmais olimpiskais medaļnieks Naidžels Amoss cer pārdot savu godalgu par simtiem tūkstošu eiro, vēsta vairāki ārzemju mediji.

Amoss izcīnīja sudraba medaļu 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs 800 metru skrējienā.

Patlaban 29 gadus vecajam vieglatlētam ir finansiālas grūtības nodrošināt sev un ģimenei iztiku.

"Tas ir bijis finansiāli nogurdinošs process," atklāja Amoss, kuram vienīgais vērtīgais īpašums ir olimpiskā medaļa.

"Esmu sazinājies ar ieinteresētām personām, tostarp finanšu konsultantiem, lai noskaidrotu, kā varu uzturēt sevi un savu ģimeni."

Amoss apgalvo, ka potenciāls pircējs ir gatavs par medaļu maksāt 4,5 miljonus Botsvānas pulu (aptuveni 300 tūkstošus eiro).

Filmu un televīzijas seriālu straumēšanas platforma "Netflix" drīzumā gatavojas laist klajā dokumentālu filmu par Amosu, kas, pēc sportista domām, varētu ievērojami palielināt medaļas cenu. Viņš lēš, ka godalgas cena varētu pieaugt līdz 7,5 miljoniem pulu (500 tūkstošiem eiro).

Amosam pērn par dopinga lietošanu piesprieda trīs gadu diskvalifikāciju, kas noslēgsies 2025. gada jūlijā. Viņš ir apņēmies turpināt sportista karjeru ar mērķi piedalīties 2025. gada pasaules čempionātā.

2021. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs Botsvānas skrējēju kvartets izcīnīja bronzas medaļas 4x400 metru stafetē, kas šai Āfrikas valstij ir otrā olimpiskā medaļa tās pastāvēšanas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu