"VEF Rīga" nonāk vienas uzvaras attālumā no Latvijas čempiontitula

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolists Kristers Zoriks (ar bumbu)
"VEF Rīga" basketbolists Kristers Zoriks (ar bumbu) Foto: Paula Čurkste/LETA

"VEF Rīga" svētdien Ventspilī izcīnīja uzvaru "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā mačā un nonāca viena panākuma attālumā no čempiontitula.

Rīgas vienība viesos ar rezultātu 89:74 (24:18, 20:16, 24:15, 21:25) pārspēja "Ventspili" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-1.

"VEF Rīga" rindās pārliecinoši rezultatīvākais bija Naisers Brukss, kurš izcēlās ar 30 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, kā arī bloķēja divus metienus un izprovocēja septiņas piezīmes.

Vēl Rīgas komandā Elaidža Klerenss, gūstot 14 punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double", bet Glens Kouzijs un Kristers Zoriks pievienoja attiecīgi 13 un 11 punktus.

Ventspilniekus no zaudējuma neglāba Emanuēla Vembi 23 punkti, kamēr ar 14 punktiem izcēlās Linards Jaunzems.

Piektā spēle notiks otrdien Rīgā, bet, ja būs nepieciešami nākamie divi mači, tie notiks ceturtdien Ventspilī un sestdien Rīgā.

Pirmajā finālsērijas mačā izbraukumā ar 83:80 uzvarēja ventspilnieki, bet otrajā cīņā viesos "VEF Rīga" revanšējās ar 91:74. Ceturtdien "VEF Rīga" uzvarēja savā laukumā ar 84:69.

"Ventspils" komandai ir desmit Latvijas čempiontituli, bet "VEF Rīga" basketbolistiem - par vienu mazāk.

Abas komandas bija atbrīvotas no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, bet pusfināla sērijā "Ventspils" uzvarēja "Ogri" ar 3-1, kamēr "VEF Rīga" pat nokļuva zaudētājos sērijā ar "Liepāju" un uzvarēja vien piecos mačos.

Rīgas vienība Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīru noslēdza trešajā vietā, bet finālā piekāpās Ukrainas komandai Slobožanskas "Prometey". "Ventspils" bija otra labākā pašmāju komanda LIBL, izslēgšanas cīņās, ieņemot piekto vietu un ceturtdaļfinālā ar 1-2 piekāpjoties Nikolaja Mazura vadītajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandai.

Abas vienības šosezon LIBL bija tikušās divas reizes. Pirmajā duelī ar 100:81 uzvaru savā laukumā svinēja "VEF Rīga", bet Ventspilī pie panākuma ar 99:92 tika "Ventspils".

Pērn par LBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bronzas godalgas izcīnot "Ogrei".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu