Vētra: Pārbaudes spēlēs centīsimies izdarīt secinājumus

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Gundars Vētra
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Gundars Vētra Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlasei, sākot oficiālo treniņnometni pirms Eiropas čempionāta, pirmais posms būs intensīvs, sarunā ar žurnālistiem atklāja valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra.

Pirmdienas rīta treniņā piedalījās 16 basketbolistes, bet viņu vidū vēl nebija vienas no valstsvienības vadošajām spēlētājām Anetes Šteinbergas, kurai tikai sestdien noslēdzās sezona klubā. Šteinberga izlases rindās papildinās, visticamāk, ceturtdien.

Pirms tam divas nedēļas daļa no kandidātēm piedalījās iesildošajos treniņos. "Tagad pirmais treniņu posms būs intensīvs, lai saprastu, kā mēs izskatāmies uz noguruma fona. Uz pārbaudes turnīru Stambulā dosimies ar vismaz 13 spēlētājām," atklāja Vētra.

Laura Meldere, kura daļu sezonas nespēlēja savainojuma dēļ, trenējās kopā ar komandu, bet Digna Strautmane, kura atkopjas no krustenisko saišu plīsuma, strādāja individuāli laukuma malā.

"Laura šobrīd strādā kopējā grupā tajos elementos, kuros nav kontakta. Ja viņai viss būs labi, tad viņa būs gatava konkurēt par tikšanu sastāvā. Digna nedaudz atpaliek no Lauras un šobrīd no ārstiem nav informācijas, ka viņa varētu pievienoties kopējā grupā," par šīm divām kandidātēm stāstīja Vētra.

Sagatavošanās laikā Latvijas izlasei ir paredzētas septiņas pārbaudes spēles. No 26. līdz 28. maijam Stambulā Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā, sacenšoties ar Turcijas, Čehijas un Ungārijas izlasēm. 2. un 3. jūnijā savā laukumā paredzētas spēles ar Slovākijas izlasi, bet 9. un 10. jūnijā - ar Dienvidkorejas komandu.

"Pārbaudes spēlēs centīsimies izdarīt secinājumus, kas ir mūsu stiprās un vājās puses, no kurām attiecīgi veidosim mūsu spēles stilu. Galvenais, lai spēlētājas parādā labāko, ko var," uzsvēra Vētra.

Atšķirībā no kvalifikācijas cikla, kuros mači norisinās klubu sezonas laikā, izlasei ir garāka nometne pirms turnīra.

"Uzskatu sevi par treneri-fundamentālistu, man patīk, ka ir daudz laika un var piestrādāt pie niansēm. Taču viss izdevās arī kvalifikācijā, kad nebija ilgas nometnes pirms mačiem," atzina Vētra.

Eiropas meistarsacīkstes Telavivā un Ļubļanā norisināsies no 15. līdz 25. jūnijam.

Grupas turnīru latvietes aizvadīs Telavivā, 15. jūnijā sacenšoties ar Spānijas, 16. jūnijā - ar Grieķijas un 18. jūnijā - ar Melnkalnes izlasi.

Komandas cīnīsies arī par piecām ceļazīmēm uz 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies desmito reizi. Līdz šim labākais sasniegums ir ceturtā vieta 2007. gadā, kas bija arī ceļazīme uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Vēl četras reizes Latvijas komanda ir spēlējusi ceturtdaļfinālā. 2005. un 2017. gadā tika izcīnīta sestā vieta.

Vētram izlasē palīdz treneri Mārtiņš Zībarts, Ainars Zvirgzdiņš un Matīss Rožlapa, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Latvijas valstsvienības kandidātes: Paula Strautmane (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija), Ketija Vihmane (Zārluī "Royals", Vācija), Digna Strautmane (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Karlīne Pilābere (Pati "Alma", Itālija), Aija Jurjāne, Ieva Pulvere (abas - Stambulas "Galatasaray", Turcija), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Luīze Šepte, Katrīna Ozola, Enija Vīksne (visas - RSU), Ilze Jākobsone, Marta Miščenko, Kate Vilka, Vanesa Jasa (visas - "TTT Rīga"), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija), Raina Tomašicka (Trutnovas "Loko", Čehija), Aleksa Gulbe (Salamankas "Avenida", Spānija), Luīze Sila (Vigo "Celta", Spānija), Kitija Laksa (Boloņas "Virtus Segafredo", Itālija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu