Pulvere: Pēdējais gads ir pilnīgi pagriezies citā virzienā

CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Pulvere
Ieva Pulvere Foto: Paula Čurkste/LETA

Ieva Pulvere pēc Elīnas Babkinas karjeras beigām būs gatava uzņemties saspēles vadīšanu Latvijas izlasē, sarunā ar žurnālistiem atzina basketboliste.

Ilggadējā Latvijas izlases saspēles vadītāja Babkina likusi punktu karjerai, tāpēc gaidāmajā Eiropas čempionātā šajā pozīcijā sākumsastāvā būs jāspēlē citai basketbolistei. Izlases galvenais treneris Gundars Vētra iepriekš kā pirmās kandidātes minēja Ilzi Jākobsoni un Pulveri.

Uzbrūkošā aizsardze Pulvere šajā sezonā, pārstāvot Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray", lielākoties spēlēja kā saspēles vadītāja.

"Pēdējais gads ir pilnīgi pagriezies citā virzienā, manā vecumā nav vienkārši mainīt pozīciju. Karjerā esmu epizodiski spēlējusi kā pirmais numurs, un šķiet, arī izlasē šis tas būs jāuzņemas. Elīna šoreiz nepiedalīsies, būs jādara ko var, lai palīdzētu komandai. Labi, ka būs daudz pārbaudes spēļu un intensīvs treniņu grafiks, cerams, ka tas ļaus atgūt iemaņas," stāstīja Pulvere.

32 gadus vecā basketboliste šosezon tikai otro reizi karjerā spēlēja ārpus Latvijas, taču pieredze vienā no Turcijas vadošajām komandām nav bijusi pozitīva. Komandas darbu un attiecīgi sniegumu ietekmējis vairāku superzvaigžņu pārlieku lielā ietekme uz treniņu procesu.

"Biju komandā ar superzvaigznēm, bet pārsteidza neprofesionālā attieksme - tādu neesmu pieredzējusi līdzšinējā karjerā. Ir milzīgs talants, taču atdeve, attieksme un profesionalitāte bija zemā līmenī. Protams, daudz kas ir atkarīgs no trenera, un mums to ļāva darīt. Tas bija negatīvs pārsteigums," stāstīja Pulvere.

Salīdzinot ar "TTT Rīga" komandu, Latvijas klubā šī attieksme bijusi daudz profesionālāka. "Sapratu, ka labāk ir būt vidēja līmeņa komandā, kurā visiem ir kopēji mērķi, visi atnākuši strādāt un cīnīties, nekā spēlēt ar superzvaigznēm un no tā negūt nekādu prieku," atzina Pulvere, piebilstot, ka pagaidām pāragri runāt par to, vai viņa nākamsezon atgriezīsies "TTT Rīga" rindās.

Sagatavošanās laikā Latvijas izlasei ir paredzētas septiņas pārbaudes spēles. No 26. līdz 28. maijam Stambulā Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā, sacenšoties ar Turcijas, Čehijas un Ungārijas izlasēm. 2. un 3. jūnijā savā laukumā paredzētas spēles ar Slovākijas izlasi, bet 9. un 10. jūnijā - ar Dienvidkorejas komandu.

Eiropas meistarsacīkstes Telavivā un Ļubļanā norisināsies no 15. līdz 25. jūnijam.

Grupas turnīru latvietes aizvadīs Telavivā, 15. jūnijā sacenšoties ar Spānijas, 16. jūnijā - ar Grieķijas un 18. jūnijā - ar Melnkalnes izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu