Video ⟩ "VEF Rīga" kļūst par LBL čempioni

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Basketbola līgas fināla apbalvošanas ceremonija "Rimi" Olimpiskajā centrā.
Latvijas Basketbola līgas fināla apbalvošanas ceremonija "Rimi" Olimpiskajā centrā. Foto: Evija Trifanova/LETA

"VEF Rīga" otrdien Rīgā kļuva par "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempioni.

"VEF Rīga" savā laukumā ar 79:61 (18:17, 20:16, 21:13, 20:15) pieveica "Ventspili", sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-1.

Pirmajā ceturtdaļā ritēja līdzvērtīga cīņa, ventspilniekiem turoties līdzi mājiniekiem ar sekmīgiem tālmetieniem, ceturtdaļā realizējot piecus tālmetienus.

Otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" pēc sekmīga Glena Kouzija soda metiena panāca 26:21 pārsvaru, taču viesi guva astoņus punktus pēc kārtas, pēc Artūra Ausēja trīspunktu gājiena panākot 30:28 vadību.

Mājinieki atbildēja ar 13:3 izrāvienu, otrā puslaika sākumā pēc Kouzija trīspunktnieka panākot 41:33 vadību.

Ventspils komanda trešajā ceturtdaļā vairākkārt samazināja deficītu līdz trim punktiem, taču mājinieku gūtie 13 bezatbildes punkti trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā noslieca uzvaras kausus par labu Rīgas klubam, Kouzijam pēc vēl viena tālmetiena panākot 62:46.

Spēles turpinājumā rezultāta starpība visu laiku pārsniedza desmit punktus, mājiniekiem spēli aizvadot līdz drošai uzvarai.

Uzvarētāju labā 20 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Naisers Brukss, 19 punktus, 19 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Elaidža Klarenss, bet pa 12 punktiem guva Glens Kouzijs, izceļoties ar astoņām rezultatīvām piespēlēm, un Anrijs Miška, kuram tikai vienas atlēkušās bumbas pietrūka līdz "double-double".

Viesiem pa 12 punktiem guva Edmunds Elksnis un Emenjuels Vembijs, kuram arī 13 atlēkušās bumbas, bet pa 11 punktiem guva Artūrs Ausējs un Ivans Gandija-Rosa, kurš sakrāja sešas rezultatīvas piespēles.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Brukss.

Pirmajā finālsērijas mačā izbraukumā ar 83:80 uzvarēja ventspilnieki, bet nākamajos uzvaru svinēja "VEF Rīga", viesos svinot panākumu ar 91:74, savā laukumā - ar 84:69 un Ventspilī - ar 89:74.

Tagad gan "Ventspilij", gan "VEF Rīga" ir pa desmit čempionu tituliem.

Abas komandas bija atbrīvotas no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, bet pusfināla sērijā "Ventspils" uzvarēja "Ogri" ar 3-1, kamēr "VEF Rīga" pat nokļuva zaudētājos sērijā ar "Liepāju" un uzvarēja vien piecos mačos.

Rīgas vienība Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīru noslēdza trešajā vietā, bet finālā piekāpās Ukrainas komandai Slobožanskas "Prometey". "Ventspils" bija otra labākā pašmāju komanda LIBL, izslēgšanas cīņās, ieņemot piekto vietu un ceturtdaļfinālā ar 1-2 piekāpjoties Nikolaja Mazura vadītajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandai.

Abas vienības šosezon LIBL bija tikušās divas reizes. Pirmajā duelī ar 100:81 uzvaru savā laukumā svinēja "VEF Rīga", bet Ventspilī pie panākuma ar 99:92 tika "Ventspils".

Par bronzas medaļniekiem kļuva "Liepājas" basketbolisti, sērijā ar 3-1 pieveicot "Ogri".

Pērn par LBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bronzas godalgas izcīnot "Ogrei".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu