Video ⟩ Vezenkovs atzīts par Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju

CopyDraugiem X Whatsapp
Saša Vezenkovs (no labās)
Saša Vezenkovs (no labās) Foto: EPA/Scanpix

Pireju "Olympiakos" basketbolists Saša Vezenkovs tika atzīts par ULEB Eirolīgas 2022./2023. gada sezonas vērtīgāko spēlētāju, vēsta līga.

Vezenkovs bija Eirolīgas mēneša vērtīgākais spēlētājs gan novembrī, gan februārī un ar vidēji mačā gūtiem 17,2 punktiem kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju, bija otrais atlēkušajās bumbās (6,8) un labākais līgā vidēji spēlē sakrātajā efektivitātes koeficientā (21,2).

Bulgārijas basketbolists palīdzēja Pirejas vienībai ar bilanci 24-10 izcīnīt pirmo vietu pamatturnīrā, kā arī cīņā par vietu "Final4" turnīrā ar 3-2 pārspēja Stambulas "Fenerbahce".

Balsojumā piedalījās masu mediju pārstāvji, komandu galvenie treneri un kapteiņi, kā arī līdzjutēji.

Pagājušajā sezonā vērtīgākā spēlētāja balvu saņēma Nikola Mirotičs.

Šajā nedēļas nogalē Kauņā norisināsies Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs. Piektdien tiks aizvadītas pusfināla spēles, kurās "Olympiakos" spēkosies ar "Monaco" un "Barcelona" stāsies pretī Madrides "Real", bet svētdien paredzēta vispirms bronzas spēle, kam sekos finālmačs.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu