"Paris Major". Kas mūs sagaida izslēgšanas spēlēs?

Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Helvijs "broky" Saukants
Helvijs "broky" Saukants Foto: BLAST

Esam nonākuši "Paris Major" noslēdzošajā posmā "Champions Stage", kur čempionāta astoņas labākās komandas šodien sāks cīņu par prestižāko trofeju Counter-Strike disciplīnā. Blakus skaistajam kausam uzvarētājs iegūs 500 000 ASV dolāru un ceļazīmi uz citiem diviem elites līmeņa čempionātiem - "IEM Cologne" un "BLAST World Final".

Ceturtdaļfinālos iekļuvuši arī mūsu latvieši - Helvijs "broky" Saukants un Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis. Izslēgšanas spēļu izloze ir devusi mums iespēju abus censoņus redzēt finālā, cīnoties vienam pret otru. Vai tas notiks un kādi dueļi sekos, to apskatīsim šajā rakstā.

Neviens nesolīja, ka būs viegli. "FaZe" kārtējais cietais rieksts - Dānijas "Heroic"

"FaZe" vienībai viss kvalifikācijas un čempionāta cikls ir bijis emocijām bagāts. No grandiozas uzvaras pret "Natus Vincere" līdz zaudējumiem, kurus neviens nebija prognozējis. Bet spēli pēc spēles "broky" komanda pierāda, ka var pārvarēt jebkādus pārbaudījumus. Arī šis pretinieks nav neuzvarams, bet šajā scenārijā visi kauliņi ir "Heroic" rokās. Stabilie dāņi ar trīs uzvarām "Legends Stage" kvalificējās izslēgšanas spēlēm, un nevienam tas nebija pārsteigums. Ik pa laikam, dalot pasaules pirmā numura lomu ar citām komandām, tieši viņi ir galvenie favorīti uz triumfu čempionātā. Pēdējos četros turnīros sasniegts fināls, vienā no tiem arī izcīnīts zelts, tāpēc strīdi par to, kam pieder favorīta loma šajā mačā, nav sastopami.

Gaidāms, ka šis varētu būt fināla cienīgs mačs, līdzīgi kā "FaZe" pret "Natus Vincere". Esam novērojuši, ka "FaZe" šobrīd nav savā labākajā formā, kā arī vairāki "FaZe" spēlētāji atzinuši, ka viņi ir spējīgi spēlēt daudz, daudz labāk. Arēnā viss var notikt, augsta spiediena spēlēs ne reizi vien manīts, ka kāda no "Heroic" zvaigznēm performē sliktāk nekā ierasts, kamēr skatuve ir īstā vieta priekš "FaZe". Ļoti ticams, ka šī mača uzvarētājs arī spēlēs finālā.

Viena no pastarītēm spēlēs pusfinālā - "Monte" pret "GamerLegion"

Abas komandas spējušas apgāzt jebkādas prognozes un kvalificēties mačiem "Accor Arena". Tieši "Monte" uzskatāmi pret grēkāžiem, uzvarot "Natus Vincere", kas pēcāk nozīmēja to, ka ukraiņu grands nespēlēs uz skatuves. Visu cieņu viņiem, jo favorītiem (Natus Vincere) savas spēles ir jāuzvar un par izlozēm nedrīkst sūdzēties šādos gadījumos. "GamerLegion" ceļš līdz labāko astotniekam ir bijis relatīvi vieglāks nekā "Monte". Lai nonāktu līdz TOP8, visās trīs "Legends Stage" uzvarās, "GamerLegion" savā ceļā nemanīja nevienu TOP10 komandu. Šis mačs noteikti nebūs skatītāju favorīts, sekojot tieši pēc "FaZe" un "Heroic", bet tas nenozīmē, ka redzēsim garlaicīgu "Counter-Strike".

"Monte" ar eksplozīvo zvaigzni "BOROS" uzskatāmi par favorītiem, bet eksperti ir vienisprātis, ka šis pāris ir ļoti līdzvērtīgs. Skaidrs ir viens, ka viena no pastarītēm spēlēs pusfinālā, - kura no abām? Paredzēt ir neiespējami. Viszemāk izsētais čempions "Major" turnīros ir bijis Kazahstānas "Gambit" (#15), uzvarot "PGL Krakow" 2017. gadā. Vai mēs piedzīvosim varenāko sensāciju "Major" čempionātu vēsturē? Viss norāda uz to, ka nē, bet tāpat kā futbolā - bumba ir apaļa un uzvarēt var jebkurš.

Vai "Liquid" jau izbruģēts ceļš līdz pusfinālam? Cīņa pret parocīgo "Apeks"... uz papīra..

Internacionālā vienība "Apeks" līdz ar nagiem izcīnīja savu vietu izslēgšanas spēlēs, iepriekšējā mačā noguldot "Ninjas in Pyjamas". "Apeks" komandas spēlētājs "STYKO" pēc spēles sacīja, ka tieši "Liquid" esot bijuši visvājākais pretinieks viņu ceļā uz TOP8. Atgādināsim, ka "Challenger Stage" atklāšanas spēlē "Liquid" kapitulēja papildlaikā saviem ceturtdaļfināla pretiniekiem "Apeks". Nav noslēpums, ka "Liquid" ir uzņēmuši apgriezienus un viņu sniegums ir uzlabojies no spēles uz spēli, kas nav laba zīme priekš "Apeks". Vienai no viszemāk izsētajām komandām "Apeks" būs jāmeklē pēc ekstra instrumentiem, lai milzīgajā arēnā spētu apturēt "Liquid" spēlētājus, kuri spēlējuši neskaitāmos finālos.

Uz papīra, salīdzinot ar "broky" un "FaZe", šis pretinieks ir daudz ērtāks Marekam "YEKINDAR" Gaļinskim un "Liquid", ja raugāmies tikai statistikas un pieredzes kontekstā. Neapšaubāmi, Ziemeļamerikas "Liquid" ir izteikts favorīts šajā spēlē un tā būtu traģēdija, ja mēs neredzētu "YEKINDAR" pusfinālā. Starp šīm komandām jau ir zināma vēsture "Challenger Stage" posmā, bet grūti ieraudzīt "Apeks" triumfu šajā mačā, kur būs tūkstošiem skatītāju, augsti decibeli un mačā tiks spēlētas vismaz divas vai pat trīs kartes.

Talantīgais "ZywOo" pret čempionāta pārsteigumu "Into The Breach"

Francijas milzim "Vitality" ir potenciāli visgrūtākais uzdevums šajā etapā. Lai gan sastāva kodolu neveido francūži, "Vitality" ir bagātīga vēsture ar sasniegumiem, it īpaši ar Francijas sastāvu. Visa Francija un fani gaidīs tikai un vienīgi titulu šajā turnīrā, tāpat arī bijušais pasaules labākais spēlētājs "ZywOo" lūkosies pēc sava pirmā "Major" zelta. Ļoti iespējams, ka "Vitality" mēs redzēsim, tiekoties ar Mareku pusfinālā, bet sākumā ir jātiek pāri Apvienotās Karalistes "Into The Breach", kuri ir pārsteiguši ikvienu, kas sekojuši līdzi šim čempionātam. Ceļā uz izslēgšanas spēlēm, "Into The Breach" pārspēja masīvus favorītus kā "ENCE", "FaZe" un arī "fnatic".

Loģiskais scenārijs būtu, ka "Vitality" vienos vārtos apspēlē savu opozīciju, bet angļi ir pierādījuši vairākkārt, ka ir spējīgi iekost jebkuram savam pretiniekam. Arī šī brīža forma spilgti norāda uz to, ka "Vitality" nevajadzētu būt problēmām šajā mačā, jo triumfējuši pēdējos deviņos mačos. Parīzes čempionāts mums ir piegādājis daudzus negaidītus pavērsienus, un, ja "Into The Breach" spēs pārvarēt šo šķērsli, šī būs lielākā sensācija šajā turnīrā līdz šim. Kvēlākie britu fani noteikti tic šim scenārijam, bet tādi brīnumi notiek visai reti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu