Viens no pasaules labākajiem volejbolistiem Krievijas izvēles dēļ aizver sev durvis uz izlasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauri Kerminens
Lauri Kerminens Foto: FIVB

Somijas volejbola zvaigzne Lauri Kerminens, izvēloties karjeru turpināt Krievijā, atskaitīts no dalības nacionālajā komandā un Somijas izlasē nespēlēs. 

30 gadus vecais Kerminens tiek uzskatīts par vienu no labākajiem volejbolistiem pasaulē. 2015. gadā viņš pārcēlās uz spēcīgo Krievijas čempionātu. No 2015. līdz 2020. gadam pārstāvēja Kemerovas "Kuzbass", bet kopš 2020. gada ir Maskavas "Dinamo" spēlētājs. 

Pagājušajā vasarā viņš tika izmests no valstsvienības, jo pagarināja kontraktu ar Krievijas klubu. Kaut arī pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā ļoti daudzi ārvalstu sportisti pameta Krieviju, viņš izvēlējās palikt. 

Pats volejbolists paudis, ka ļoti daudz domājot par karu.  

Kerminens esot centies lauzt līgumu, taču tas viņam būtu ļoti dārgi izmaksājis, tāpēc nolēmis palikt Krievijā. 2022. gadā viņš noslēdza jaunu vienošanos uz vienu gadu, un līdz ar to kļuvis skaidrs, ka Krievijā paliks vismaz vēl vienu sezonu. 

Kerminena aģents Viktors Ivanovs Krievijas propagandas aģentūrai TASS apstiprināja, ka Kerminens nākamajā sezonā būs "Dinamo" komandas rīcībā.

Somijas izdevums "Iltalehti" sazinājies ar Kerminenu, aicinot komentēt izskanējušās ziņas par palikšanu Krievijā, bet viņš no sarunas atteicies. 

Kerminens kļuvis par trīskārtēju Krievijas čempionu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu