Video Šmits pagarinājis līgumu ar Lietuvas basketbola grandu "Žalgiris"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: Lino Žemgulio

Latvijas garā gala basketbolists Rolands Šmits pagarinājis līgumu ar Lietuvas basketbola grandu Kauņas "Žalgiris", vēsta klubs.

Tiek ziņots, ka panākta vienošanās līdz 2025./2026. gada sezonas beigām. Tiesa, līgums paredz iespēju basketbolistam atstāt komandu pēc katras sezonas, izņemot šo vasaru.

"Sezona vēl nav beigusies, visi gribam izcīnīt Lietuvas čempionu titulu, taču mēs ar ģimeni esam gandarīti, ka Kauņā paliksim uz ilgāku laiku. Šeit basketbolistiem ir visi nepieciešamie apstākļi, mums ir neticama fanu bāze, tāpēc vēlos turpināt to izbaudīt," pauda Šmits. 

27 gadus vecais Šmits "Žalgiris" komandai pievienojās iepriekšējā vasarā, pārnākot no "Barcelona". Viņš kļuva par vienu no Lietuvas komandas līderiem. 

Kopā ar Kauņas vienību viņš Eirolīgā sasniedza izslēgšanas spēles, kurās ar 0-3 tika atzīts "Barcelona" pārākums.

ULEB Eirolīgas turnīrā Šmits vidēji mačā guva 9,7 punktus, savāca 4,7 atlēkušās bumbas un veica 1,1 rezultatīvu piespēli. 

Savukārt Lietuvas čempionātā Šmits vidēji spēlē gūst 8,5 punktus, izcīna 4,1 atlēkušo bumbu un veic 1,8 rezultatīvas piespēles. 

Pagājušajā sezonā Latvijas basketbolists kļuva par Spānijas čempionu, bet pēdējās četrās sezonās kopā ar "Barcelona" kļuva par trīskārtēju Spānijas Karaļa kausa ieguvēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu