Uzlecošai MMA zvaigznei draud kājas amputācija (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tims Šulcs
Tims Šulcs Foto: www.mycause.com.au

Austrālijas jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstoņa Tima Šulca karjera balansē uz naža asmens. Ārsti pieļauj iespēju viņam amputēt kāju zem ceļgala.

Līdz šim karjerā trīs no četrām cīņām uzvarējušā Šulca organismā konstatēti stafilokoki, kas saposta viņa iekaisušo kāju. Nav skaidrs, kā tieši viņa organismā nonāca baktērijas, taču MMA sportistiem nelielas traumas un skrāpējumi treniņu procesā ir ikdiena. 

Kā stāsta viņa treniņu partneris Metjū Jangs Lī-Manvars, ar Šulcu viss bijis kārtībā, līdz austrālietis devies divu dienu kalnu pārgājienā Taizemē. Kad atgriezies, viņa apakšstilbs bijis tik pietūcis un sāpīgs, ka nācies doties pie ārsta. 

"Vispirms viņam tika veikta kortizona injekcija, jo bija aizdomas par kaut ko citu. Tomēr nākamajā dienā, pieceļoties no gultas, Tims sabruka. Pēc tam mēs viņu nogādājām slimnīcā," "Daily Mail Australia" sacīja Lī Manvars.

Iekaisušās kājas dēļ ārsti izrakstīja Šulcam antibiotiku kursu, taču tas nelīdzēja.

"Pēc tam tur ārsti teica, ka viņam jāamputē kāja. Tad pārvedām viņu uz citu slimnīcu, kur viņš atrodas jau vairāk nekā nedēļu," turpināja sparinga partneris, piebilstot, ka prognozes nav īpaši uzlabojušās. "Dzenoties pēc sava sapņa, Tims droši vien zaudēs kāju."

Tomēr Šulcs atsakās padoties un ar ģimenes un draugu palīdzību vāc naudu sociālajos tīklos, lai lidotu atpakaļ uz dzimteni. Viņa situācijā šāds brauciens izmaksātu aptuveni 90 000 eiro.

Pagaidām viņš savācis tikai nedaudz vairāk par trešdaļu no nepieciešamās summas. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu