Graudiņai un Samoilovai "Elite 16" turnīrā Čehijā uzvara un zaudējums

CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova ceturtdien Čehijas pilsētā Ostravā ar uzvaru un zaudējumu uzsāka pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīru.

(Papildināts viss teksts.)

Ar devīto numuru izsētais Latvijas duets A grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:18, 21:17) pārspēja Brazīlijas duetu Eduarda Santuša Lizboa/Ana Patrisija Silva Ramusa (1.)

Pēc uzvarēta pirmā seta latvietes arī otrā sākumā izvirzījās vadībā ar 4:2, taču turpinājumā brazīlietes atspēlējās un spēle ritēja punkts punktā. Tikai otrā seta izskaņā Latvijas duets, gūstot trīs punktus pēc kārtas, nodrošināja panākumu.

Otrajā cīņā latvietes ar 0-2 (17:21, 20:22) piekāpās amerikānietēm Sāru Sponsilu un Terēzi Kenonu (16.).

Pirmā seta sākumā dažu punktu pārsvaru panāca latvietes, bet seta vidū amerikānietes pretinieces panāca un svinēja uzvaru ar 21:17.

Arī otrajā setā sākumā nelielā vadībā pabija Graudiņa ar Samoilovu, taču pēc tam ASV duets panāca 12:7 savā labā. Amerikānietes gan tūlīt tika noķertas (12:12), un seta galotnē trīs punktus pēc kārtas un uzvaru izdevās izcīnīt amerikānietēm.

Latvietes bija labākas uzbrukumā, gūstot 24 punktus, bet pretinieces ar uzbrukuma sitieniem sakrāja 20 punktus.

Amerikānietes bija pārākas blokā (7:3), netveramās servēs (3:2) un ar pretinieču kļūdām gūtajos punktos (13:8).

Piektdien Latvijas duetam paredzēts mačs pret vēl vienu ASV pāri Kristena Nasa/Terina Klota (8.).

Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas trīs labākās komandas.

Čehijā turpinās cīņa arī par ranga punktiem olimpiskajā atlasē, kas ilgs līdz 2024. gada 9. jūnijam, ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm pēc ranga iegūstot 17 labākajām sieviešu un vīriešu komandām.

Sezonas pirmajā posmā Dohā Graudiņa/Samoilova izcīnīja ceturto vietu, bet pirms mēneša Brazīlijas pilsētā Uberlandijā ieņēma dalītu piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu