Gogols: Katrs Latvijas volejbolistu pretinieks Eiropas Sudraba līgā būs arvien spēcīgāks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Mihals Miško Gogols
Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Mihals Miško Gogols Foto: Zane Bitere/LETA

Katrs Latvijas vīriešu volejbola izlases pretinieks Eiropas Sudraba līgā būs arvien spēcīgāks, Latvijas Volejbola federācija (LVF) pirms svētdienas spēles Touršhavnā ar Fēru salām citē Latvijas valstsvienības galveno treneri Mihalu Gogolu.

"Spēļu secība mums šajā turnīrā ir laba, jo katrs nākamais pretinieks būs aizvien spēcīgāks," saka poļu speciālists. "Mūsu mērķis ir spēlēt ar katru spēli labāk un, protams, uzvarēt jebkuru turnīra spēli."

Par pirmo pretinieku Fēru salām treneris saka, ka tā ir tāda pati komanda, kāda tā spēlēja pagājušā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

"Viņi jau ir aizvadījuši divas spēles ar Kipru, līdz ar to mums jau ir priekšstats par viņu spēli," svētdienas pretinieku vērtē Gogols.

"Tā ir jauna komanda, nav fiziski spēcīgākā, bet viņiem ir arī dažas spēcīgas puses, piemēram, viens laba līmeņa pirmā tempa spēlētājs un arī viens labs otrā tempa spēlētājs."

Treneris piebilst, ka var redzēt, ka "viņi cenšas spēlēt gudru volejbolu, tā lai ar viņiem arī rēķinās.

Mačs sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

No 15 volejbolistiem, kuri trenējās Rīgā, uz Fēru salām nedevās Hermans Egleskalns, Gustavs Freimanis un Dāvis Melnis, sarunā ar LETA pavēstīja Latvijas izlases menedžeris Arturs Vitkovskis.

Nākamajā sestdienā Fēru salu volejbolisti viesosies Rīgā, bet 13. un 14.jūnijā latvieši Rīgā aizvadīs mačus ar Kipru.

Abas A grupas pretinieces Touršhavnā jau aizvadīja divus mačus, abos trijos setos uzvarot Kipras volejbolistiem.

Maijā Latvijas volejbolisti aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Igauniju, piedzīvojot zaudējumus ar 0-3 un 1-3.

Eiropas Sudraba līgas otrā grupā sacenšas Austrija, Gruzija un Ungārija.

Divas labākās katras grupas komandas iekļūs pusfinālā. Pusfinālā un finālā uzvarētāji pāros tiks noskaidroti spēlēs savā un pretinieka laukumā.

Mihalam Gogolam izlasē palīdz Raimonds Liniņš, kā arī divi Polijas treneri - trenera palīgs un statistiķis Adams Toločko un fiziskās sagatavotības treneris Andžejs Zahorskis.

Izlases sastāvs Eiropas Sudraba līgas sacensībās:

cēlāji - Jānis Jansons (Jēkabpils "Lūši"), Edvīns Skrūders (Bukarestes "Rapid", Rumānija);

otrā tempa spēlētāji - Atvars Ozoliņš ("Frejus", Francija), Miks Jānis Ramanis (Brigama Janga Universitāte, ASV), Romāns Saušs ("Martigues", Francija), Kristaps Šmits (Galacas "Arcada", Rumānija);

diagonālie spēlētāji - Kristers Dardzāns (Loimā "Hurrikaani", Somija), Hermans Egleskalns ("Cambrai", Francija), Renārs Pauls Jansons (Ālstas "Lindemans", Beļģija);

pirmā tempa spēlētāji - Vladislavs Blumbergs (Iraklijas OFI, Grieķija), Gustavs Freimanis ("Ajaccio", Francija), Oļegs Klopovs, Jēkabs Dzenis (abi - RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala");

"libero" spēlētāji - Kaspars Kronbergs (RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala"), Dāvis Melnis (Jēkabpils "Lūši").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu