"Tukums 2000"/"Telms" futbola virslīgā mačā ar "Auda" beidz neizšķirti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola bumba (ilustratīvs attēls)
Futbola bumba (ilustratīvs attēls) Foto: Edijs Pālens/LETA

"Tukums 2000"/"Telms" otrdien savā laukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 17.kārtas pēdējā spēlē mačā ar "Auda" atspēlēja divu vārtu deficītu un beidza cīņu neizšķirti.

"Tukums 2000"/"Telms" panāca neizšķirtu ar 2:2 (1:2).

Rezultātu "Auda" atklāja desmitajā minūtē, kad pēc Abioduna Ogunniji centrējuma no labās puses vārtus no vārtsarga līnijas, ar galvu raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī, guva Aleksejs Saveļjevs.

2:0 viesi panāca, kad 19.minūtē pēc Daniila Ulimbaševa izpildītā stūra sitiena izpildes no labās puses bumbu vārtos kritienā no vārtsarga laukuma līnijas iedzina Jans Bergkvists.

Tikai četras minūtes bija vajadzīgas mājiniekiem, lai vienus vārtus atgūtu. Uz sava soda laukuma robežas kļūdījās Niko Bretšneiders, kuram bumbu atņēma Ingars Sarmis Stuglis, piespēlējot soda laukumā pa labi Armanam Galajam, kurš bumbu raidīja vārtu kreisajā stūrī. Bumba, atsitusies pret vārtu stabu, iespurdza vārtos.

Kad jau likās, ka "Auda" revanšēsies par zaudējumu sezonas pirmajā savstarpējā spēlē, mača kompensācijas laika otrajā minūtē pēc Fausta Steponaviča piespēles vārtus guva Roberts Meļķis.

Abas komandas pēdējās divās spēlēs bija svinējušas uzvaras. Tukumnieki ar 3:2 pieveica Salaspils "Super Nova" un ar 1:0 - "Liepāju", bet "Auda" ar 3:1 - "Metta" un ar 1:0 - "Jelgavu".

Pirmajā riņķī viesos Tukuma klubs svinēja graujošu uzvaru (3:0).

Svētdien "Riga" viesos ar 2:0 pieveica "Metta" komandu, bet RFS ar 6:1 sagrāva Salaspils "Super Nova", bet pirmdien "Jelgava" ar 2:0 pārspēja "Valmieru", un "Daugavpils" savā laukumā ar 1:2 zaudēja "Liepājai".

Turnīra tabulas augšgalā ar 45 punktiem 17 spēlēs ir "Riga", 41 punkts ir RFS, bet 26 punkti - "Valmierai". 16 spēlēs 23 punktus sakrājusi "Liepāja", bet 17 cīņās - "Auda". 22 punkti 16 mačos ir "Metta", 18 punkti 17 mačos - "Jelgavai", 16 punkti - "Tukums 2000"/"Telms", 13 punkti - "Daugavpilij" un septiņi - "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu