"MoDo" sporta direktors slavē bronzas spēles varoni Rubīnu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kristiāns Rubīns pie Brīvības pieminekļa
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kristiāns Rubīns pie Brīvības pieminekļa Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases aizsargs Kristiāns Rubīns saņēmis lielas uzslavas no Zviedrijas hokeja līgas (SHL) komandas Ērnšeldsvīkas "MoDo" sporta direktora Henrika Gradina.

Patlaban 25 gadus vecais Rubīns parakstījis viena gada līgumu ar "MoDo" komandu, kas aizvadītajā sezonā ar Latvijas izlases vārtsargu Kristeru Gudļevski sastāvā triumfēja Zviedrijas otrajā līgā un izcīnīja tiesības nākamsezon spēlēt SHL.

Rubīns guva divus vārtus Latvijas izlases labā pasaules čempionātā cīņā par bronzas medaļām pret ASV valstsvienību. Vispirms viņš panāca neizšķirtu 3:3, bet pēc tam guva uzvaras vārtus mača papildlaikā.

"Viņš ir liels un spēcīgs. Viņu ir grūti apspēlēt. Viņš ir stiprs fiziskā spēlē, kā arī salīdzinoši ātrs, neskatoties uz lielo augumu. Viņš uz ledus ir mobils," kluba mājaslapā citēts komandas sporta direktors.

Rubīns ir aptuveni 1,95 metrus garš un 105 kilogramus smags hokeja aizsargs, kurš karjeras sākumposmā no 2013. līdz 2016. gadam trīs sezonas spēlēja Zviedrijas kluba "Vasteras" sistēmā gan jauniešu, gan pieaugušo līmenī.

"Viņš ir pierādījis, ka var dot ieguldījumu arī uzbrukumā - to viņš parādīja pasaules čempionātā. Tomēr viņa labākās īpašības ir tieši aizsardzības spēlē," norādīja Gradins.

"Rubīns spēlē ļoti pašaizliedzīgi un labi bloķē metienus, kas noder ne tikai spēlē skaitliskajā mazākumā."

Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kristiāns Rubīns
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kristiāns Rubīns Foto: Paula Čurkste/LETA

Aizvadīto sezonu Rubīns sāka Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas "Senators" fārmklubā Belvilas "Senators". Amerikas hokeja līgā (AHL) viņš 42 spēlēs sakrāja sešus punktus (2 vārti + 4 piespēles)

Pēc tam viņš tika aizmainīts uz NHL komandas Kalgari "Flames" fārmklubu Kalgari "Wranglers", kura rindās trīs AHL regulārā čempionāta mačos divas reizes rezultatīvi piespēlēja.

AHL "play-off" turnīrā jeb Kaldera kausa izcīņā latvietis sešos mačos atzīmējās ar vienu precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm (1+2).

Rubīns pagājušajā sezonā debitēja NHL, aizvadot trīs spēles Toronto "Maple Leafs" komandas sastāvā.

Latvijas izlasi Rubīns pārstāvējis četros pasaules čempionātos, kopumā 22 spēlēs aizsargs guvis četrus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles (4+2).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu