Šilovs nominēts IIHF gada hokejista balvai

Papildināts
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Šilovs nominēts Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) gada spēlētāja balvai, vēsta IIHF.

22 gadus vecais Šilovs maijā palīdzēja Latvijas izlasei pirmo reizi vēsturē izcīnīt pasaules čempionāta bronzas medaļas. Talantīgo hokejistu atzina par turnīra labāko vārtsargu un arī MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

2022./23. gada sezonas spēlētāja balvai IIHF nominējusi septiņus spēlētājus, kuri šosezon demonstrējuši iespaidīgu sniegumu kādā no izlašu turnīriem. Balvas ieguvēju noteiks mediju un IIHF izvēlēto hokeja saimes pārstāvju balsojumā.

Aptaujas dalībnieki varēs balsot arī par kādu citu hokejistu, kurš nav starp septiņiem IIHF izraudzītajiem pretendentiem. Balvas laureāts tiks paziņots pirmdien, 19. jūnijā.

IIHF nominētie hokejisti gada spēlētāja balvai:

  • Andress Ambīls (uzbrucējs, Šveice)
  • Konors Bedārds (uzbrucējs, Kanādas U-20 izlase)
  • Adams Fantili (uzbrucējs, Kanāda)
  • Dominiks Kubalīks (uzbrucējs, Čehija)
  • Jons Peterka (uzbrucējs, Vācija)
  • Morics Zaiders (aizsargs, Vācija)
  • Artūrs Šilovs (vārtsargs, Latvija)

Šilovs piedalījās visās desmit pasaules čempionāta spēlēs, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt septiņas uzvaras. Viņš atvairīja 92,14% metienu (258 no 280) un vidēji mačā ielaida 2,2 ripas.

Tāpat Šilovs Vankūveras "Canucks" rindās debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur piecos mačos svinēja trīs uzvaras un vidēji ielaida 2,75 ripas. Amerikas Hokeja līgā (AHL) Ebotsfordas "Canucks" sastāvā viņš 38 mačos izcīnīja 26 uzvaras, kas bija viens no labākajiem rādītājiem turnīrā.

Izcilu sezonu aizvadīja kanādiešu uzbrucējs Bedārds - NHL šī gada drafta, visticamāk, pirmais numurs pasaules U-20 junioru čempionātā 17 gadu vecumā septiņās spēlēs iekrāja 23 punktus un palīdzēja hokeja dzimtenes pārstāvjiem izcīnīt zelta medaļas. Bedārds arī aizvadīja ražīgu sezonu Kanādas Junioru līgas (CHL) sistēmā esošajā Rietumu Hokeja līgā (WHL).

Fantili, kuram tiek paredzēta draftēšana uzreiz aiz Bedārda, arī kļuva par pasaules junioru čempionu, kā arī uzvarēja pieaugušo meistarsacīkstēs, abu turnīru pusfinālos gūstot uzvaru nesošos vārtus. Kanādiešu uzbrucējs dominēja arī Nacionālās koledžu sporta asociācija (NCAA) turnīrā.

Tikmēr Šveices izlases kapteinis Ambīls maijā startēja savā 18.pasaules čempionātā un tagad viņam elites divīzijā aiz muguras ir 131 mačs. Tāpat kā Ambīls, divus uzvaras vārtus aizvadītajā čempionātā guva arī Kubalīks, kuram turklāt mačā ar Slovēniju bija "hat-trick" jeb trīs precīzi metieni. Čehs bija meistarsacīkšu labākais vārtu guvējs (8) un visvairāk izcēlās vairākumā (6).

Peterka bija viens no Vācijas izlases sudraba medaļas kaldinātājiem, izpelnoties labākā uzbrucēja balvu un arī vietu simboliskajā komandā. Vācietis čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dalīja otro vietu (6+6). Arī Zaiders nopelnīja vietu čempionāta simboliskajā sešiniekā, viņam bija arī vidēji vislielākais spēles laiks vicečempionu rindās (21:31).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu