SOK Sesijā balsos par Starptautiskās Boksa asociācijas neatzīšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: EPA/Scanpix

Šovasar 22. jūnijā gaidāmajā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā notiks balsojums par Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) neatzīšanu, trešdiena lēma SOK valde.

SOK jau iepriekš bija apturējusi IBA atzīšanu vairāku pārkāpumu dēļ, kas saistīti ar pārvaldību, finansēm, caurskatāmību un tiesāšanu.

2021. gada Tokijas olimpisko spēļu boksa turnīrs bija SOK pārraudzībā un, visticamāk, arī par sacensībām Parīzē atbildēs Starptautiskā Olimpiskā komiteja. Ar mērķi saglabāt boksu olimpiskajās spēlēs dibināta organizācija "World Boxing".

Krievijas pārstāvja Umara Kremļova vadītā IBA atļāva agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē, startējot zem saviem karogiem. Vairākas valstis, starp kurām ir arī Latvija, krievu un baltkrievu līdzdalības dēļ nesūta savus bokserus uz IBA organizētajiem amatieru pasaules čempionātiem.

Lēmumu par Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību sacensībās pērn oktobrī pieņēma IBA valde, kuras sastāvā bez Kremļova ir arī pārstāvji no Ukrainas, Kamerūnas, Puertoriko, Taizemes, Grieķijas, Franču Polinēzijas, Marokas, Kataras, Spānijas, Svatini, Šrilankas, Austrālijas, Ungārijas un Ķīnas, kā arī sportisti no Indijas un Brazīlijas.

Pastāv divas dažādas IBA organizācijas ar vienādu nosaukumu. SOK paspārnē ir federācija amatieru bokseriem, kuras nosaukums iepriekš bija AIBA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu