Video "Valmiera" sagādā "Riga" komandai pirmo zaudējumu sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Valmieras" komanda piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 18. kārtas spēlē otrā apļa noslēgumā sagādāja līderei "Riga" pirmo zaudējumu sezonā, turpretī RFS svinēja uzvaru un pietuvojās kopvērtējuma tabulas pirmajai vietai.

"Valmiera" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Riga" komandu, kuras pārsvars kopvērtējumā tagad ir tikai viens punkts.

Pirmajā puslaikā vārti netika, lai gan laukuma saimnieki vienā no epizodēm norībināja vārtu pārliktni. Otrajā puslaikā vajadzēja vien trīs minūtes, lai mājinieki izvirzītos vadībā, bumbu mērķī iegriežot Viktoram Diaņam.

Puslaika turpinājumā valmierieši vēlreiz trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet citā epizodē otrā laukuma galā no zaudētiem vārtiem glāba Klāvs Lauva.

Tikmēr RFS, viesu statusā aizvadot maču savā sporta bāzē, ar 6:0 (2:0) sagrāva "Metta" futbolistus.

RFS vadībā izvirzījās 21. minūtē, kad pēc Emersona Deusleisānu piespēles bumba nonāca pie Andreja Iliča, kurš savu iespēju izmantoja. 37. minūtē 2:0 ar precīzu sitienu no asa leņķa panāca Adams Marhijevs.

Otrajā pusē viesi turpināja izdarīt spiedienu un 47. minūtē Stefans Paničs ar sitienu no soda laukuma robežas panāca 3:0. Astoņas minūtes vēlāk Iličs saņēma bumbu soda laukumā un piespēlēja brīvajam Emersonam, kurš vēl vairāk nostiprināja RFS pārsvaru.

Viktora Moroza vadītā komanda turpināja uzbrukt un 62. minūtē Paničs ar vēl vienu sitienu no soda laukuma līnijas panāca jau 5:0. 12 minūtes pirms pamatlaika beigām ar sitienu no distances atzīmējās arī Karolis Uzēla - 6:0.

Turnīra tabulas augšgalā ar 45 punktiem 18 spēlēs ir "Riga", 44 punkti ir RFS, bet 29 punkti - "Valmierai". 16 spēlēs 23 punktus sakrājusi "Liepāja", bet 17 cīņās - "Auda". 22 punkti 17 mačos ir "Metta", 18 punkti 17 mačos - "Jelgavai", 16 punkti - "Tukums 2000"/"Telms", 13 punkti - "Daugavpilij" un septiņi - "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu