Latvijas volejbolistes Sudraba līgas turnīra mačā Rīgā piekāpjas Austrijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Picasa 2.0

Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Eiropas Sudraba līgas ceturtajā mačā Rīgā ar rezultātu 1-3 (25:15, 17:25, 21:25, 19:25) zaudēja Austrijai.

Latvijas izlasi no zaudējuma neglāba Martas Kamēlijas Levinskas teicamā individuālā spēle - viņa guva 30 punktus. Desmit punkti bija Kristīnei Kramēnai.

Pretiniecēm 16 punktus guva Monika Hrtjanska, bet 14 punkti, pieci no tiem blokā, bija Aidai Mehičai.

Pēc četriem mačiem A apakšgrupā Igaunijai ir maksimālie 12 punkti, Austrijai deviņi, Latvijai - trīs, bet Ziemeļmaķedonija ir bešā.

Ar Austriju ģimenes apstākļu dēļ nespēlēja Anija Jurdža, kā arī Vlada Pridatko, taču nākamajām divām spēlēm sastāvs var mainīties.

Latvijas volejbolistes Eiropas Sudraba līgas turnīra pirmās trīs spēles aizvadīja viesos, ar 1-3 zaudējot Igaunijai, ar 3-0 pārspējot Ziemeļmaķedoniju un ar 1-3 piekāpjoties Austrijai. Austrietes pirms tikšanās ar Latviju ar 3-0 uzvarēja Ziemeļmaķedoniju un ar 0-3 zaudēja Igaunijai.

"Rimi" Olimpiskajā centrā 14.jūnijā notiks mačs arī ar Ziemeļmaķedoniju. 17.jūnijā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā grupu turnīrs tiks noslēgts ar cīņu pret Igauniju.

Pirms starta Sudraba līgā Latvijas izlase Paidē divreiz tikās ar Igauniju pārbaudes mačos, piedzīvojot zaudējumus ar 1-3 un 2-3.

Austrija kā finālčetrinieka turnīra rīkotāja jau ir nodrošinājusi vietu labāko vidū. Pārējās trīs komandas cīnīsies par atlikušo ceļazīmi uz finālčetrinieku Grācā, kura spēles paredzētas 24. un 25.jūnijā.

Eiropas Sudraba līgas uzvarētājas iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt spēcīgākajā Eiropas Zelta līgā.

Latvijas volejbolistes, kuras Sudraba līgā spēlēja 2021.gadā, pagājušajā vasarā Eiropas līgas mačos nepiedalījās, jo tika lemts uzsvaru likt uz U-21 valstsvienību, kurā spēlēja liela daļa no pieaugušo izlases kandidātēm.

Daniēlem Mario Kaprioti izlasē palīdz treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fiziskās sagatavotības treneris un fizioterapeits Roni Rekola un statistiķis Mareks Maksimovs.

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes:

cēlājas - Elvita Dolotova (Sēkešfehērvāras "MAV Elore", Ungārija), Elza Reknere (RVS/LU);

pirmā tempa spēlētājas - Anna Rīta, Junora Vagele, Anželika Ivanova (visas - RVS/LU), Kristīne Gabranova ("SuFA klubs"/DU);

diagonālās spēlētājas - Marta Kamēlija Levinska (Arizonas Štata universitāte, ASV), Megija Dambrehte (RVS/LU), Vlada Pridatko (Hartbergas "TSV Sparkasse", Austrija);

otrā tempa spēlētājas - Anija Jurdža (Ņīreģhāzas "Fatum", Ungārija), Paula Nikola Ņečiporuka (Rovaniemi "Arctic Volley", Somija), Kristīne Kramēna (RVS/LU), Anna Kovala, Kristīne Leskinoviča (abas - RSU/MSĢ);

"libero" spēlētājas - Elīna Zvaigzne, Sindija Bože (abas - RVS/LU), Megija Grundmane (RSU/MSĢ).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu