Mančestras "City" futbolisti pirmo reizi vēsturē uzvar UEFA Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Anglijas futbola premjerlīgas čempione Mančestras "City" sestdien Stambulā triumfēja šīs sezonas UEFA Čempionu līgā, pirmo reizi iegūstot Eiropā prestižāko klubu turnīru trofeju. Finālspēlē Mančestras futbolisti ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter".

Uzvaru Mančestras komandai nodrošināja Rodri 68.minūtē gūtie vārti.

Mančestras futbolisti kontrolēja bumbu jau no spēles pirmajām minūtēm un apdraudēja "Inter" vārtus. Pārsvars gan neļāva iegūt vadību mačā, turklāt puslaika otrajā pusē traumas dēļ mačs noslēdzās Anglijas čempionu galvenajam uzbrukumu veidotājam Kevinam de Breinem.

Vistuvāk vārtu guvumam bija Ērlings Holanns, kura 27.minūtē izdarīto sitienu neitralizēja Andrē Onanā.

Otrajā puslaikā pēc desmit nospēlētām minūtēm "Inter" spēlē iesaistīja Romelu Lukaku. Nedaudz vēlāk Mančestras futbolisti pieļāva kļūdu savā lakuma pusē, bet Edersons Santana liedza Lautaro Martinesam turpināt uzbrukumu.

Puslaika vidū, 68.minūtē, pēc Bernārdu Silvas piespēles uz vārtiem bumba atlēca uz soda laukuma robežu, no kurienes spēcīgu un precīzu sitienu izdarīja Rodrigo Ernandess jeb Rodri, panākot 1:0 angļu kluba labā. Pāris minūtes vēlāk pēc Federiko Dimarko sitiena no tuvas distances bumba trāpīja pa vārtu pārliktni.

Turpmākajā cīņas gaitā no labām pozīcijām sitieni padevās Lukaku un Filam Foudenam, taču abi vārtsargi bija savu uzdevumu augstumos.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām "Inter" bija vēl viena izcila iespēja panākt 1:1, taču Lukaku sitienu no tuvas distances neitralizēja Edersons. Kompensācijas laikā Nikolo Barella izpildīja sitienu no distances, bumbai lidojot garām vārtu augšējam stūrim.

Pēdējās sekundēs pie "City" vārtiem tika izpildīts stūra sitiens, taču "Inter" šo standartsituāciju neizmantoja, atkal glābjot Edersonam.

"City" titulspēlē piedalījās otro reizi vēsturē un uzlaboja savu 2021.gada rezultātu, kad nācās atzīt Londonas "Chelsea" pārākumu, bet "Inter" spēlēja savā sestajā finālā Eiropas prestižākajos klubu turnīros, kur izcīnījusi trīs titulus.

Mančestras kluba stūrmanis Žuzeps Gvardiola trenera arodā jau ir izcīnījis divus Čempionu līgas titulus, 2009. un 2010.gadā paveicot to ar "Barcelona". Savukārt Simonem Incagi neizdevās izmantot iespēju izcīnīt savu pirmo lielo titulu kā galvenajam trenerim

Abas komandas līdz šim savā starpā Eiropas klubu turnīros nebija tikušās.

Nacionālajās meistarsacīkstēs "City" kļuva par Anglijas čempioni, bet "Inter" Itālijas A sērijā guva trešo vietu, tādējādi abām jau pirms fināla bija nodrošināta vieta nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Abas uzvarēja arī savu valstu kausa izcīņās.

Iepriekšējās sezonas finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool". Zīmīgi, ka pēdējie četri UEFA Čempionu līgas fināli noslēgušies ar rezultātu 1:0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu