Video Rodrigo Ābols stāsta, kā viņu uzņēma Zviedrijā pēc bronzas izcīnīšanas pasaules čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs pagājušās nedēļas ievadā dažas dienas viesojās sava jaunā kluba "Rogle" mājvietā Engelholmā, kur neiztika arī bez jautājumiem par lielisko valstsvienības sniegumu pasaules čempionātā.

27 gadus vecais Ābols iepriekšējās piecas sezonas pavadīja Zviedrijas augstākās līgas klubā "Orebro", pēdējās divās pildot kapteiņa pienākumus.

Pēc tikko aizvadītās sezonas beigām Ābolam bija jāpārved visa gadu gaitā iekrātā iedzīve no Ērebrū uz Latviju, bet vasaras otrajā pusē mantas ceļos uz jauno mītnes pilsētu Engelholmu.

Gadu mijā Ābols publiski atklāja, ka parakstījis trīs gadu līgumu ar "Rogle" klubu, jo "Orebro" viņam jaunu vienošanos nepiedāvāja. Jūnija pirmajā pilnajā nedēļā uzbrucējs devās īsā vizītē uz Engelgolmu, lai iepazītu jauno darbavietu un pilsētu.

"Tas bija vairāk kā komandējums. Aizbraucu, lai satiktos ar jaunajiem komandas biedriem. Ar [kluba] vadību, ko nebiju saticis, ar treneriem. Tas bija foršs izbrauciens. Redzēju, ka tā ir ļoti forša pilsēta. Tas mani pārsteidza, jo iepriekš neko no pilsētas nebiju redzējis. Izrādās, ka ļoti forša un ģimenei draudzīga pilsēta. Ar sievu esam ļoti priecīgi," sarunā ar TVNET pastāstīja Ābols.

"Komandas biedri ar mani nobildēties negribēja, bet apsveica ar medaļu. Visi bija redzējuši, kāda bija atmosfēra hallē, kas notika sagaidīšanā. Visi bija ļoti pārsteigti, ka maza valsts var ko tādu sataisīt. Bet viņi arī redzēja, cik daudz tas nozīmē mūsu valstij."

Visu interviju ar Rodrigo Ābolu par aizvadīto pasaules čempionātu, dzīvi pēc vēsturiskās uzvaras pār ASV un nākotni Engelhomā jau šonedēļ meklējiet TVNET tiešsaistes žurnālā KLIK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu