Medijs: Skujiņš izlaidīs šī gada "Tour de France"

CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Pēc "Giro d’Italia" daudzdienu velobrauciena "Trek - Segafredo" komandas riteņbraucējs Toms Skujiņš pirmo reizi sešu gadu laikā nepiedalīsies "Tour de France", riteņbraucējs apliecināja Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija".

Piecos iepriekšējos gados Skujiņš bija "Tour de France" dalībnieku vidū.

Skujiņš apliecināja, ka divi - trīs braucēji no viņa komandas, kuri bija "Giro d'Italia", brauks arī "Tour de France", un Madss Pedersens būs viens no tiem, taču viņš "Giro d'Italia" nenobrauca līdz galam, kas palīdzēs atjaunoties līdz Francijas velobraucienam.

"Šogad man "Tour de France" nemaz nebija plānā. Biju beidzot gatavs izmantot jūliju atvaļinājumam," saka riteņbraucējs, kurš debijā "Giro d'Italia" aizvadīja sekmīgas sacensības.

Viņš atzina, ka pēc sagatavošanās posma pavasarī nav gaidījis, ka "Giro d'Italia" posmos divreiz kāps uz goda pjedestāla.

Viņš atgādina, ka nekad iepriekš nebija piedalījies vienā no trim lielajām velotūrēm "Giro d'Italia". Bez piecām reizēm "Tour de France" Skujiņš kā pirmajā no trim velobraucieniem 2017. gadā brauca "Vuelta a Espana".

"Fiziski, iespējams, "Giro" ir pat grūtāka nekā "Tour de France", it īpaši skatoties, cik braucēju šogad pabeidza sacensības," Itālijā pavadītās vairāk nekā trīs nedēļas vērtē Skujiņš.

Velobraucienu pabeidza 125 no 176 to uzsākušajiem velobraucējiem.

Trešdien Latvijas riteņbraucējs uzsāks piecus posmus garo Beļģijas tūri, bet 21. jūnijā Latvijas čempionātā individuālajā braucienā Biķerniekos, veicot piecus apļus, viņš mēģinās nosargāt valsts čempiona titulu.

Savukārt 25. jūnijā Lietuvas pilsētā Alītā viņam plānots piedalīties Baltijas un Latvijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā.

"Giro d'Italia" Skujiņš kopvērtējumā finišēja 31. vietā, sprinteru konkurencē latvietis ieņēma sesto vietu, bet "kalnu karaļa" vērtējumā finišēja 13. vietā, kā arī "Giro d'Italia" noslēgumā saņēma balvu kā Itālijas tūres labākais starpfinišu braucējs.

Sniegums Itālijā latvietim ļāva pakāpties uz 54. vietu pasaules rangā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu