Vētra: Iziesim laukumā un bez liekas pretinieku respektēšanas cīnīsimies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Gundars Vētra
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Gundars Vētra Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, paveikusi visu plānoto, preses konferencē atzina valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra.

Latvijas basketbolistes pirms Eiropas čempionāta finālturnīra aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kurās tika izcīnītas piecas uzvaras.

"Domāju, ka aizvadījām labu kvalifikācijas ciklu, lai nonāktu šeit. Uzvarējām četrās no četrām spēlēm un jūtamies pārliecināti. Arī sagatavošanās periodā pirms finālturnīra izdarījām visu, ko vēlējāmies paveikt. Mums bija dažas sīvākas cīņas, kas parādīja, ka esam gatavi spēlēt Eiropas čempionātā," izcēla treneris.

Latvijas izlase Eiropas čempionātu sāks 15.jūnijā, pirmajā mačā Telavivā stājoties pretī Spānijas basketbolistēm.

"Spānija ir spēcīga komanda, taču nedomāju, ka tas to padara par labāku vai sliktāku vienību. Pirmā spēle vienmēr ir interesanta un var notikt jebkas. Šobrīd nejūtam par to lielu spiedienu, iziesim laukumā un bez liekas pretinieku respektēšanas cīnīsimies. Redzēsim, kāds beigās būs rezultāts," teica Vētra.

Savukārt Latvijas valstsvienības kapteine Anete Šteinberga norādīja, ka ir gandarīta par Eiropas čempionāta finālturnīra sasniegšanu.

"Šī ir vieta, kur mēs iederamies. Neiekļuvām pagājušajā, taču tagad esam atpakaļ un cīnīsimies katrā spēlē," norādīja basketboliste.

"Mums bija gan labas, gan sliktas spēles, no kurām vēl varam kaut ko mācīties. Nepadevāmies un turpinājām cīnīties, tāpēc esmu apmierināta ar aizsardzību, ka varam palikt spēlē. Arī parādījām, ka uzbrukums ir mūsu stiprā puse," aizvadītās pārbaudes spēles raksturoja Šteinberga.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks no 15. līdz 25.jūnijam.

Pēc mača pret spānietēm Latvijas basketbolistes turpinājumā 16.jūnijā sacentīsies ar Grieķiju, bet 18.jūnijā - ar Melnkalnes izlasi.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risināsies divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēs Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnīsies arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies desmito reizi. Līdz šim labākais sasniegums ir ceturtā vieta 2007.gadā, kas bija arī ceļazīme uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Vēl četras reizes Latvijas komanda ir spēlējusi ceturtdaļfinālā. 2005. un 2017.gadā tika izcīnīta sestā vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu