Video Stenlija kausa izcīņas MVP Maršeso: Šis bija neticams ceļojums

CopyDraugiem X Whatsapp
Žonatans Maršeso
Žonatans Maršeso Foto: AP/Scanpix

Izcīnīt Stenlija kausu ļāva visu spēlētāju lielā pašatdeve un pienesums, pēc triumfa Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijā sacīja izslēgšanas spēļu vērtīgākais spēlētājs jeb MVP Žonatans Maršeso.

Par Stenlija kausa ieguvējiem otrdien kļuva Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" vienība, trofeju izcīnot pirmo reizi vēsturē.

Finālsērijas piektajā spēlē "Golden Knights" savā laukumā pretinieci Floridas "Panthers" sagrāva ar 9:3 (2:0, 4:1, 3:2), sērijā svinot panākumu 4-1, bet Bļugers laukumā neizgāja.

Maršeso sezonas pēdējā spēlē atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli, palīdzot gūt Nikolasam Hāgam komandas otros vārtus. Kopumā 22 izslēgšanas spēlēs kanādietis sakrāja 25 (13+12) punktus.

Maršeso bija izslēgšanas spēļu labākais vārtu guvējs un otrs rezultatīvākais spēlētājs aiz komandas biedra, bijušā Zemgus Girgensona partnera Bufalo "Sabres" vienībā Džeka Aikela (6+20).

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā pret Vinipegas "Jets" kanādietis sakrāja vien divus punktus - abus par rezultatīvām piespēlēm.

"Nebiju apmierināts ar savu sniegumu pirmajā kārtā, bet dienas beigās mēs atradām veidu kā uzvarēt. Liela daļa citu puišu paveica daudz darba īstajā laikā un esmu viņiem ļoti pateicīgs," pēc Kona Smita balvas (MVP) saņemšanas sacīja uzbrucējs. "Viena no svarīgākajām lietām šīs sezonas Stenlija kausa izcīņā bija tieši tas, ka katrā kārtā atradās kāds spēlētājs, kurš paveica lielu darbu, un tas bija lieliski. Jāsaka godīgi, viens vai divi spēlētāji nevar izcīnīt kausu, lai to paveiktu ar pilnu atdevi jāstrādā visai komandai un organizācijai."

Maršeso rezultativitāti atguva otrajā kārtā, pēdējās četrās spēlēs pret Edmontonas "Oilers" iekrājot astoņus punktus (5+3), savukārt konferences finālā pret Dalsas "Stars" viņš sešos mačos pievienoja vēl septiņus (4+3) punktus.

Regulārajā čempionātā 32 gadus vecais Marešeso šosezon 76 spēlēs izcēlās ar 57 (28+29) punktiem, gan aizvadot vien ceturto rezultatīvāko sezonu karjerā.

Maršeso ir "Golden Knights" rekordists punktos (348), gūtajos vārtos (150), rezultatīvajās piespēlēs (198), gūtajos vārtos vairākumā (34), punktos vairākumā (86) un uzvaras vārtos (27). Tāpat kanādiešu uzbrucējs ir viens no trim spēlētājiem (vēl Viljams Karlsons un Railijs Smits), kurš aizvadījis visas 88 spēles Stenlija kausā "Golden Knights" vēsturē.

Viņš ir arī tikai viens no sešiem "orģinālajiem" spēlētājiem, kuri visas sešas sezonas bijuši "Golden Knights" sastāvā. Tādi ir arī Viljams Kārlsons, RAilijs Smits, Šī Teodors, Viljams Karjērs un Breidens Maknabs.

Maršeso arī kļuvis par pirmo spēlētāju pēc leģendārā Veina Grecka, kurš kā nedraftēts atzīts par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju. Maršeso Lasvegasas komandai pievienojās tās pirmajā pastāvēšanas gadā paplašināšanās drafta ietvaros tieši no "Panthers". Pirms tam viņš pārstāvēja arī Tampabejas "Lightning" un Kolumbusas "Blue Jackets".

"Šis ir bijis neticams ceļojums. Jau pirmajā gadā mums bija neticams atbalsts arēnā, enerģija, tikām atzīti par labāko arēnu, kur spēlēt," sacīja uzbrucējs. "Fani ir bijuši neticami. Šodien mēs dominējām visu spēli un ļoti lepojos, ka varēju to darīt ar komandu mūsu līdzjutēju priekšā. Šie ir mirkļi, kurus nekad neaizmirsīšu."

"Golden Knights" savā vien sešus gadus ilgajā vēsturē finālā spēlēja jau otro reizi, pirmajā piegājienā debijas sezonā 2018. gadā Stenlija kausa finālā ar 1-4 zaudējot Vašingtonas "Capitals".

Tik ātri pēc kluba dibināšanas līdz šim Stenlija kausā nebija triumfējusi neviena komanda. Iepriekšējais rekords piederēja Filadelfijas "Flyers", kas 1973./1974. gada sezonā izcīnīja Stenlija kausu savā septītajā pastāvēšanas gadā.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētāju Tampabejas "Lightning".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu