Tobers būs Latvijas futbola izlases kapteinis

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Tobers
Kristers Tobers Foto: Nora Krevņeva-Baibakova (Latvijas Futbola federācija)

Par jauno Latvijas vīriešu futbola izlases kapteini iecelts Kristers Tobers, ceturtdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Savukārt par kapteiņa palīgiem nozīmēti Vladislavs Gutkovskis un Antonijs Černomordijs, kurš bija Latvijas izlases kapteinis pirms tam.

"Ņemot vērā, ka mums bija zināmas situācijas komandas iekšienē, mums vajadzēja šo to pārvērtēt. Tai skaitā arī kapteiņa maiņu. Tobera izvēle kapteiņa amatam bija mans vienpersonisks lēmums," savu izvēli pamatoja Kazakevičs.

Latvija izlase 16.jūnijā "Skonto" stadionā aizvadīs 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret Turciju.

"Saprotam, ka neesam spēles favorīti. Mums pretī būs spēcīga komanda, labi organizēta. Mums ir savas idejas, ko likt pretī turku spēles stilistikai un spēcīgajām pusēm. Tai pat laikā apzināmies, ka mums būs jāparāda savs labākais sniegums, lai gūtu pozitīvu rezultātu," teica treneris.

Tāpat Kazakevičs norādīja, ka gaidāmajā mačā pret Turciju laukumā nedosies Jānis Ikaunieks, kā arī zem jautājuma zīmes ir vēl dažu spēlētāju dalība.

Preses konferencē piedalījās arī Tobers, kurš izcēla, ka būt par kapteini ir pagodinājums.

"Treneris bija atbraucis pie manis uz Gdaņsku, apspriedām kapteiņa jautājumu. Man ir milzīgs pagodinājums būt izlases kapteinim," neslēpa futbolists.

Arī viņš izcēla, ka pret turkiem spēlēt nebūs viegli. "Gaidām grūtu spēli. To visi apzināmies. Visiem jāatdod visa sava enerģija. Būs jāizdara liels darba apjoms, arī bez bumbas. Būs grūti, bet iesim laukumā un cīnīsimies par punktiem," piebilda Tobers.

Atlases ciklu Latvija sāka ar zaudējumu 0:1 Velsai, bet vēl kvalifikācijā jātiekas arī ar Armēniju un Horvātiju.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024. gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Latvijas izlases kandidātu saraksts 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs:

Vārtsargi: Roberts Ozols ("Auda"), Nils Toms Puriņš ("Riga"), Jānis Beks ("Metta");

Aizsargi: Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs, Elvis Stuglis, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Raivis Andris Jurkovskis, Antonijs Černomordijs (abi - "Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera");

Pussargi: Dmitrijs Zelenkovs, Jānis Ikaunieks (abi - RFS), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Eduards Emsis (Rogožinas "Egnatia", Albānija), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Aleksejs Saveļjevs, Deniss Meļņiks (abi - "Auda"), Eduards Dašķevičs ("Riga");

Uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis (Čenstohovas "Rakow", Polija), Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Spezia", Itālija), Marko Regža ("Riga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu