Latvijas pludmales volejbolisti nu jau ilgāk nekā 10 gadus salīdzinoši regulāri ir priecējuši fanus ar mazākiem un lielākiem panākumiem Eiropas un pasaules līmeņa turnīros. Elites augšgalā šobrīd gan ir tikai vadošais dāmu duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova, kas pasaules rangā patlaban ierindojas devītajā pozīcijā. Tikmēr vīriešu konkurencē patlaban notiek paaudžu maiņa, intervijā TVNET norādīja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Arnis Tunte.

Lai arī panākumi Eiropā un pasaulē mūsējiem bija jau pirms tam, droši vien var apgalvot, ka Latvijā pludmales volejbols tā pa īstam uzplaukt sāka 2012. gadā, kad Londonas olimpiskajās spēlēs Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš izcīnīja bronzas medaļas.

Olimpiskajai bronzai sekoja Jāņa Šmēdiņa un Aleksandra Samoilova aptuveni piecgades dominance, kas viņiem atnesa trīs uzvaras Pasaules tūres sezonas kopvērtējumā (2013., 2014., 2016. gadā), četras sudraba medaļas un arī vienu zelta godalgu Eiropas čempionātos (laika posmā no 2013. līdz 2018. gadam).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp